Κλαδέματα και παροπλισμένα - παρατημένα αυτοκίνητα στο κτήμα Γκίκα.


Όπως είναι γνωστό για το κτήμα Γκίκα, που βρίσκεται στην περιοχή του Φάρου, υπάρχει απόφαση για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου και πρόσφατα και για τις μελέτες που απαιτούνται. Το πρόβλημα βρίσκεται στην χρήση του, κυρίως το τελευταίο διάστημα. Το Ιανουάριο του 2015 περιφράχθηκε και σε αυτό τοποθετήθηκαν αυτοκίνητα, που ο δήμος της Αίγινας συνέλεγε και μετέφερε εκεί ως εγκαταλελειμμένα. Από εκείνη την περίοδο, κατά διαστήματα, αποθέτονται και κλαδέματα. Τον ίδιο χρόνο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την μίσθωση ενός χώρου για να μεταφερθούν αυτά τα οχήματα, απόφαση που δεν υλοποιήθηκε, μάλλον γιατί δεν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος - αυτό είχε δοθεί ως απάντηση σε ερώτηση του Aegina Portal εκείνη την περίοδο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες ο χώρος χρησιμοποιείται για την απόθεση κλαδεμάτων, που ανάμεσά τους υπάρχουν και άλλα εύφλεκτα υλικά όπως στρώματα. Ακριβώς ένα μήνα πριν, στις 16 Ιουνίου, για το πρόβλημα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί γίνεται σχετική ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό που φιλοξενείται στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο κύριος Μαρμαρινός αναγνώρισε το πρόβλημα, λέγοντας ότι έχει απομακρυνθεί ο μισός όγκος των κλαδεμάτων και ότι θα δώσει εντολή για αντιπυρική ζώνη.

Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα, με τον όγκο των κλαδεμάτων να παραμένει εκεί, δίπλα στα αυτοκίνητα, ανάμεσα σε ξερά χόρτα, πεύκα και σπίτια τριγύρω.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png