Οι στάχτες και οι καπνοί από τις μεγάλες φωτιές της Αττικής αισθητοί στην Αίγινα.


Πνιγερή ήταν η αίσθηση που είχαν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού σήμερα αργά το απόγευμα, καθώς ήταν έντονη η αίσθηση της κάπνας, η μυρωδιά του καμένου και οι στάχτες που έπεφταν από το ουρανό. Ο άνεμος έφτασε στις 18:40 66 km/h ωθώντας με δύναμη την κάπνα και την στάχτη από τις μεγάλες φωτιές της Αττικής στον Σαρωνικό. 

Στο video μπορείτε να δείτε την ένταση των ριπών του ανέμου στην περιοχή "Καζαντζάκη", όπου ακόμη και η οδήγηση γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Η Αίγινα ήταν σήμερα στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, επιπέδου 4, ενώ αύριο η επικινδυνότητα πέφτει σε επίπεδο 3. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς μεγάλες ποσότητες ξερών κλαδεμάτων βρίσκονται συγκεντρωμένες σε πολλές κατοικημένες περιοχές το νησιού.

Πριν από λίγο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων το απόγευμα, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png