Σχέδιο δράσης εκτάκτων αναγκών. Υπάρχει, αλλά δεν έχει μελετηθεί ποτέ από τον Δήμο της Αίγινας.

 
Λόγω των γεγονότων στην Αττική, έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για το σχέδιο εκτάκτων αναγκών. Πρόκειται για σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που δίνει την δυνατότητα στις υπηρεσίες που λειτουργούν σε κάθε δήμο να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ανάλογα την έκτακτη ανάγκη που έχει παρουσιαστεί. Βεβαίως, αυτό το σχέδιο δράσης εκτατών αναγκών υπάρχει και στον δήμο της Αίγινας, όμως ποτέ δεν το έχει μελετήσει και ποτέ δεν έχει εκφράσει την πρωτοβουλία να υλοποιήσει κάποιες ασκήσεις προκειμένου να μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους οι υπηρεσίες.

Ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, που συμμετέχει στην επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και των ομάδων εκτάκτου ανάγκης της ένωσης (σημ. αυτές οι ομάδες είναι ενταγμένες ως ειδικευμένοι εθελοντές στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) τα τελευταία 5-6 χρόνια παρουσιάζει κατά τη διάρκεια των συμβουλίων, τους ψηφιακούς δίσκους και τα έγγραφα που αφορούν το Σχέδιο δράσης εκτάκτων αναγκών. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο ανανεώνεται, αλλά όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που ακολουθούν, η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει γι' αυτό. Μάλιστα ο κ. Λαβούτας κάνει προτάσεις για τέτοιου είδους θέματα από το 2005, χωρίς ποτέ να έχουν, έστω, συζητηθεί αυτά που προτείνει.
 
Ο κύριος Λαβούτας δίνει μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και αποκαλύπτει την έλλειψη ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ακόμη και σε σημαντικές υπηρεσίες. Η πρότασή του, που γίνεται επί σειρά ετών, είναι να υλοποιηθεί με έξοδα των ραδιοερασιτεχνών μία αίθουσα επικοινωνίας για έκτακτες ανάγκες. Μάλιστα, καθώς τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του 2018 θα λειτουργούν μόνο εάν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, η πρότασή του αποκτά μεγάλη σημασία.
 
Στο video μπορείτε να δείτε τις σχετικές εισηγήσεις που έκανε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Νοεμβρίου 2017 και Ιουλίου 2018.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png