Απώλεια άγκυρας σε Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο κατά τη διάρκεια δρομολογίου από τη Σουβάλα προς τον Πειραιά.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' Ν.Π. 10767, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Σουβάλας Αίγινας προς λιμένα Πειραιά, λόγω κυματισμού και χειρισμών σφιξίματος αριστερής άγκυρας, κόπηκε το κλειδί της ένωσης με την καδένα, με αποτέλεσμα την απώλεια της άγκυρας στη θάλασσα.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά όπου αποβιβάστηκαν τα έντεκα (11) μέλη πληρώματος, οι πενήντα (50) επιβάτες και τα τρία (03) Δ/Κ.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' και το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά δρομολογημένα στην ίδια γραμμή πλοία, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού τύπου Β διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη ή ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους στο ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ''.

Με πληροφορίες από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png