23οι κολυμβητικοί αγώνες επίδειξης από τη Φωτεινή Μπήτρου και το γυμναστήριο "Κούρος".


Είναι η 23η χρονιά που το γυμναστήριο "Κούρος" και η Φωτεινή Μπήτρου διοργανώνουν ταχύρυθμα μαθήματα κολύμβησης για μωρά από 6 μηνών μέχρι παιδιά 12 ετών, σε διάφορες παραλίες και πισίνες της Αίγινας. Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.500 παιδιά. Για μία ακόμη χρονιά, η διοργάνωση των αγώνων επίδειξης ήταν εντυπωσιακή, όπως και η συμμετοχή καθώς παιδιά συμμετείχαν σε αυτούς. Σκοπός του προγράμματος είναι να αναπτύσσει την αντοχή των παιδιών στο νερό, αναπνευστικά και σωματικά.

Όπως εξηγεί η Φωτεινή Μπήτρου: "Φυσικά ανάλογα με τη σωματική τους διάπλαση κάποια καταφέρνουν να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν γρήγορα και κάποια αλλά αργότερα Δεν χρειάζεται όμως  οι γονείς να απογοητεύονται γιατί μόλις αναπτυχθούν μυικά θα δουν απότομη βελτίωση. Σκοπός επίσης είναι η ασφάλεια του παιδιού μέσα στο νερό και όταν λέμε μέσα εννοούμε και κάτω από το νερό. Μην ξεχνάμε ότι οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, στα παιδιά κάτω των 14 ετών".

Με την ευκαιρία η Φωτεινή Μπήτρου έδωσε στους γονείς τις ακόλουθες συμβουλές:
  • Ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη μέσα ή κοντά σε νερό.
  • Μη χρησιμοποιείτε συσκευές επίπλευσις (μπρατσάκια, φουσκωτές κουλούρες κλπ) ως υποκατάστατα της επίβλεψης.
  • Φροντίστε να μάθει το παιδί σας κολύμβηση όσο το δυνατόν νωρίτερα,από εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Είναι προτιμότερο να συμμετέχετε μαζί του στα μαθήματα κολύμβησης.
  • Μη θεωρήσετε ποτέ ότι το παιδί σας είναι “απρόσβλητο” από πνιγμό κι ας ξέρει καλή κολύμβηση. Τα μικρά παιδιά(ειδικά τα κάτω των 6 ετών) πρέπει να παρακολουθούνται στενά από ενήλικα όσο κολυμπάνε.
  • Διδάξετε το παιδί σας ότι δεν πρέπει ποτέ να κολυμπά μόνο του!
  • Μάθετε καρδιο-αναπνευστική ανάνηψη.
Τέλος, συμπλήρωσε σχετικά με την φετινή διοργάνωση ότι: "Στην επίδειξη που πραγματοποιώ κάθε χρόνο στο τέλος των μαθημάτων τα παιδιά κολυμπάνε ελεύθερο, κάποια πρόσθιο, ύπτιο και πεταλούδα. Θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι ο ερχομός της κόρης μου Δήμητρας με βοήθησε να εξελιχθώ και να πάω ένα βήμα πιο μπροστά στην εκπαίδευση παιδιών μέσα στη θάλασσα. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου για την υποστήριξη τους, την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, το Μελίχιο Παστέλι, το ξενοδοχείο Ίριδες που μας φιλοξένησε και τον άντρα μου.  Ραντεβού του χρόνου με περισσότερες εκπλήξεις".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png