Επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα αποκαΐδια, από τις μεγάλες φωτιές της Αττικής στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.


Μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Αίγινας, που συλλέγει και απομακρύνει από την επιφάνεια της θάλασσας τα αποκαΐδια που έφεραν τα θαλάσσια ρεύματα από τις μεγάλες φωτιές της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, ήδη από χθες υπήρχαν αναφορές ότι ο άνεμος και τα ρεύματα έχουν μεταφέρει προς το νησί και ειδικά στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται "το φανάρι του Μπούζα", μεγάλες ποσότητες από αποκαΐδια (μοιάζει σαν τριμμένο κάρβουνο που δεν δημιουργεί μαυρίλες).

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης που συντονίζει την επιχείρηση, εξήγησε ότι σήμερα αυτά τα αποκαΐδια μεταφέρθηκαν σήμερα λόγω του καιρού στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και ευτυχώς εγκλωβίστηκαν εκεί. Όταν έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος ξεκίνησε η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου και το πλήρωμα του γρι - γρι Μαρία, που μαζί με τον καπετάνιο κύριο Μπήτρο συνδράμουν στην συγκέντρωση και στην απομάκρυνση τους. Ο κύριος Σκαλτσιώτης τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Με μεγάλα δίχτυα, απόχες και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, τα αποκαΐδια ανελκύονται στην προβλήτα και στη συνέχεια φορτώνονται σε φορτηγό για να απομακρυνθούν. Στην επιχείρηση προσέφερε εθελοντική εργασία και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης. Το Λιμεναρχείο φρόντισε για την εύρυθμη εξέλιξη της επιχείρησης, ρυθμίζοντας την κίνηση των οχημάτων, καθώς η επιβατική κίνηση λόγω της ημέρας είναι αυξημένη στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png