Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου Παρασκευή βράδυ. Γυναίκα έμεινε πεσμένη στην παραλία για περίπου 45 λεπτά.


Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας συνεχίζεται, καθώς ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ, καταδεικνύει το πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται. Σύμφωνα με επιστολή αναγνώστη του Aegina Portal, μία γυναίκα έπεσε σε ένα κεντρικό σημείο της παραλίας και οι καταστηματάρχες που την είδαν έτρεξαν για να δουν τι συμβαίνει. Η γυναίκα έδειχνε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον όμως είχε σφυγμό. Αμέσως πήραν τηλέφωνο το Κέντρο Υγείας και έλαβαν την απάντηση ότι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου. Επαναλαμβάνουμε την ημέρα και την ώρα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ. Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος. Από το Κέντρο Υγείας τους είπαν να μη περιμένουν γιατί δεν πρόκειται να έρθει ασθενοφόρο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Ακολούθησε τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Ρώτησαν πληροφορίες για την γυναίκα που είχε πέσε στο δρόμο και στη συνέχεια απάντησαν ότι στο περιπολικό απαγορεύεται να μπει ασθενής. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού, έβαλαν τριγύρω από την γυναίκα καρέκλες για να μην την χτυπήσει κάποιο όχημα. Τελικά πέρασε μισή ώρα. Η ώρα τώρα ήταν 20:30 και τυχαία από το σημείο πέρασε ένας ιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος διαβεβαίωσε τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να βρουν μια λύση ότι πράγματι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου. Σύμφωνα με την ίδια επιστολή στη συνέχεια πήγαν στο σημείο του συμβάντος και δύο αστυνομικοί.

Η ώρα περνούσε χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη με την γυναίκα να παραμένει πεσμένη στο δρόμο. Ευτυχώς, σταδιακά άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της και με την βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί το περιστατικό έληξε.

Ο αναγνώστης του Aegina Portal αναρωτιέται, τι έχει γίνει με την υπόθεση της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, τι αποφάσεις έχουν παρθεί και τονίζει ότι όλοι μας διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο για την ζωή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε τέτοιες περιπτώσεις "δεν έχουμε το δικαίωμα να φτάσουμε ούτε μέχρι το Κέντρο Υγείας για να παλέψουμε για τη ζωή μας". Παραθέτει μάλιστα το τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, οικογενειάρχη και επαγγελματία λίγους μήνες πριν, στις 10 Μαρτίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png