Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για κράνη και άλλες τροχονομικές παραβάσεις.


Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αίγινα η έναρξη των τροχονομικών ελέγχων στους κατοίκους του νησιού. Για την ακρίβεια οι τροχονομικοί έλεγχοι από εποχούμενους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας ξεκίνησε κατά την διάρκεια των ημερών, που ήταν σε εξέλιξη η γιορτή φιστικιού. Οι τροχονομικοί αυτοί έλεγχοι επικεντρώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό, στους οδηγούς μηχανών και αφορούσαν κυρίως το προστατευτικό κράνος, αλλά και άλλες παραβάσεις. Αρκετοί κάτοικοι του νησιού που δεν χρησιμοποιούσαν κράνος αιφνιδιάστηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα και οι ποινές είναι δυσβάσταχτες, όχι μόνο για τα οικονομικά του οδηγού, ακόμη και μιας μικρού κυβισμού μηχανής, αλλά και για την καθημερινότητά τους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Για παράδειγμα, η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, σε πολλές περιπτώσεις απειλεί την ίδια την επιβίωση του οδηγού, αφού δεν θα μπορεί να μετακινήται στην δουλειά του. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Αίγινα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη δημόσια συγκοινωνία, κάτι που κάνει αδύνατη την μετακίνηση σε όποιον στερηθεί για τόσο μεγάλο διάστημα την άδεια του. Την ίδια στιγμή οι παραβάσεις που σχετίζονται με την στάθμευση, την διέλευση των πεζών κτλ παρέμεναν χωρίς εμφανή έλεγχο. Η αιφνίδια έναρξη των ελέγχων, η ένταση τους, ακόμη και τα σημεία που επιλέχθηκαν για να γίνουν, δημιούργησαν μία οφθαλμοφανή αντίθεση με την πραγματικότητα του καλοκαιριού, που έκανε την κοινή γνώμη να πιστεύει ότι οι έλεγχοι έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και όχι ουσιαστικό.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι (κυρίως) του κέντρου είναι ενοχλημένοι, καθώς οδηγοί μηχανών μικρής ηλικίας, κάνουν αυτοσχέδιους αγώνες (κόντρες) μεταξύ τους ή προκαλούν την υπομονή όλων με των ενοχλητικό θόρυβο των εξατμίσεων τους. Είναι προβλήματα και καταστάσεις που δεν έλειψαν ποτέ από την Αίγινα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί, που απλά πηγαίνουν στην δουλειά τους και τους βεβαιώνεται μία παράβαση για έλλειψη κράνους, νιώθουν να είναι το εύκολο "θύμα" αυτών των ελέγχων και βέβαια αναπτύσσουν έναν έντονο αντίλογο, προβάλλοντας εύγλωττα όλα τα αρνητικά της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αίγινα.

Προφανώς, κανένας δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του κράνους ως μέσο ασφάλειας τον μοτοσικλετιστών. Όμως, οι μοτοσικλετιστές συχνά αισθάνονται ότι εισπράττουν αποκλειστικά την αυστηρότητα του νόμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δυσφορούν, όταν νιώθουν ότι ξεκινά μια περίοδος που έχει εκείνους ως κύριους (ή μοναδικούς) ελεγχόμενους και όχι όλα τα στραβά, που εξόφθαλμα βλέπουν καθημερινά στους δρόμους του νησιού και επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους. Μοιάζει σαν να λείπει ένας καλός μέσος όρος.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας υπάρχει η πρόθεση οι έλεγχοι να συνεχιστούν, ίσως όχι με τους ρυθμούς των προηγούμενων ημερών, όμως θα συνεχιστούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png