Την αγορά του κτηρίου του "Βογιατζή" από τον δήμο, πρότεινε ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης.


Χαρακτηρίζοντας ως ένα εμβληματικό κτήριο για την Αίγινα, "εφάμιλλο του Ποσειδωνίου των Σπετσών", ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης, πρότεινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την αγορά του κτηρίου "Βογιατζή" που βρίσκεται στην παραλία της Αίγινας. Στο κτήριο έχει αναρτηθεί πινακίδα ότι είναι προς πώληση. Είπε ότι  το κτήριο πωλείται έναντι 4.000.000 ευρώ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μετά την ανακαίνισή του ως δημοτικό κτήριο. Συμπλήρωσε ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση διατίθεται ένα κατάλληλο πρόγραμμα, το Jeremie, το οποίο παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τέτοιου είδους επισκευές. Είπε επίσης, ότι το κτήριο "Βογιατζή" ως διατηρητέο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο με 400.000 ευρώ για την επισκευή του. "Σκεφτείτε το, είναι κάτι σημαντικό για το νησί μας, αυτό το κτήριο να επισκευαστεί με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης απαντώντας στον κύριο Νεκτάριο Λεούση χαρακτήρισε το κτήριο του "Βογιατζή" ως το σήμα κατατεθέν του νησιού. "Δυστυχώς το ποσό που άκουσα είναι εξωπραγματικό για μία Ελλάδα η οποία είναι σκεπασμένη από τα κύματα", είπε ο κύριος Μούρτζης, ενώ συμπλήρωσε ότι το 2003 ως δήμαρχος το είχε επισκεφθεί, αλλά στο κτήριο δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση. Τέλος, σημείωσε ότι εάν μπορούσαν να διατεθούν χρήματα από κάποιο υπουργείο θα ήταν δυνατόν να ξεκινήσει η επισκευή του "αύριο το πρωί" και πρότεινε και στον ίδιο να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Ο κύριος Λεούσης συμπλήρωσε ότι για το κτήριο υπάρχει έτοιμη μελέτη ύψους 1.500.000 ευρώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png