Εγκρίθηκε τεχνική έκθεση για την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στον Ι.Ν. Αγ. Ευθυμίου στην Παλαιά Χώρα.


Την έγκριση της Τεχνικής Έκθεσης λήψης άμεσων μέτρων προστασίας στον Ι.Ν. Αγ. Ευθυμίου στην Παλαιά Χώρα και την εκτέλεση των σχετικών εργασιών αποφάσισε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Η απόφαση δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες πριν και σε αυτή αναφέρεται ότι οι εργασίες θα γίνουν με φροντίδα και δαπάνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και την εποπτεία της Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων. Η τεχνική έκθεση περιλαμβάνει την λήψη άμεσων μέτρων της εκκλησίας του Αγίου Ευθυμίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Ο Άγιος Ευθύμιος είναι η εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Δυστυχώς οι τοιχογραφίες της έχουν καταστραφεί και από την γενική εικόνα είναι αναγκαία η εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών. Οι ανάγκες συντήρησης και επισκευής στις εκκλησίες της Παλαιάς Χώρας είναι επίσης συνεχής και αναγκαία.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων είχε διατυπωθεί επανειλημμένα η πρόθεσή της να συνδράμει στην ανάδειξη της Παλαιάς Χώρας. Στις αρχές του προηγούμενου έτους, σε συνάντηση του κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου με την υπουργό πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η "διάσωσή, διαχείριση και ανάδειξη του μεσαιωνικού οικισμού της Παλιαχώρας". Σε δηλώσεις του τότε, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο κύριος Χατζηπέρος είπε ότι "τα πράγματα εκεί είναι πιο δύσκολα, καθώς υπάρχει κατολίσθηση στο νότιο τμήμα. Υπογράφηκε σύμβαση με το ΙΓΜΕ, τόσο για αυτό το ζήτημα, όσο και για άλλες περιπτώσεις κατολισθήσεων για τις οποίες θα γίνουν σχετικές μελέτες".

Η συντήρηση, η προστασία και η αναστύλωση των εκκλησιών της Παλαιάς Χώρας αποτελεί έναν μεγάλο και μόνιμο προβληματισμό των κατοίκων του νησιού, καθώς αν και αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο, βρίσκεται σε μόνιμο κίνδυνο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png