Φυλλορροεί το δημοτικό σχολείο Βαθέος. Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι επισημαίνουν τους κινδύνους.


Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα έφτασε μέσω μίας επιστολής, που αναγνώστηκε στο Σώμα από την γραμματέα του προεδρείου κυρία Καίτη Σαλπέα. Την επιστολή υπέγραφε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Βαθέος κυρία Ευαγγελία Βογιατζή και ο σύλλογος διδασκόντων του ολιγοθέσιου, για την ακρίβεια τριθέσιου δημοτικού σχολείου του Βαθέος. Το σχολικό συγκρότημα του Βαθέος είναι κτηριακά, με μεγάλη διαφορά, το πιο σύγχρονο του νησιού. Η επιστολή της κυρίας Βογιατζή "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για το μέλλον του δημοτικού σχολείου που ξεκίνησε να λειτουργεί ως τετραθέσιο το 2008 και κινδυνεύει να μετατραπεί σε διθέσιο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Σύμφωνα με την επιστολή ακριβώς αυτό είναι και το πρόβλημα, η ολιγοθεσία, καθώς οι γονείς επιλέγουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε δημοτικά σχολεία άλλων περιοχών που είναι εξαθέσια. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά η μαθητική κοινότητα να συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό που δημιουργούνται βάσιμοι φόβοι για το μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να αποτρέψουν την φυγή των μαθητών προς άλλες περιοχές, όμως νομικά δεν έχουν πολλές δυνατότητες. Έτσι μαθητές από τους Αγίους πηγαίνουν στο δημοτικό της Κυψέλης ή ακόμη και στο Μεσαγρό και μάλιστα μετακινούνται με το λεωφορείο του δήμου επισημαίνει η επιστολή. Μάλιστα, στην αρχή της χρονιάς, οι γονείς τριών ακόμη μαθητών εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να πάνε σε άλλη περιοχή. Το σχολείο κινδυνεύει να γίνει διθέσιο.

Φέτος η 1η τάξη λειτουργεί με 12 μαθητές, η δεύτερη τάξη με 7 μαθητές σε ένα τμήμα με διαφορετική ύλη, αναφέρει η επιστολή. Η λύση που προτείνεται είναι το δημοτικό του Βαθέος να γίνει, έστω βαθμιαία, εξαθέσιο. Η επιστολή καταλήγει με το συμπέρασμα ότι εάν το σχολείο γινόταν εξαθέσιο αυτό θα οδηγούσε τους γονείς να πάνε ξανά τα παιδιά τους εκεί, ενώ παράλληλα θα έδινε την ευκαιρία να αποσυμφορηθούν τα γύρω δημοτικά σχολεία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png