Μεγάλες ποσότητες νερού χάνονται από υπερχειλίσεις δεξαμενών.


Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί αρνητικά σχόλια στην κοινή γνώμη του νησιού. Είναι οι υπερχειλίσεις των δεξαμενών ύδρευσης που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού, ποσότητες το μέγεθος των οποίων δεν θα γίνει ποτέ γνωστό. Όταν η στάθμη μιας δεξαμενής ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο, το νερό υπερχειλίζει μέσω ενός σωλήνα. Ο σωλήνας δεν καταλήγει κάπου ώστε το νερό αυτό να συγκεντρώνεται και να αξιοποιείται, αλλά χάνεται σε δρόμους, ρέματα και χωράφια. Συχνά δημιουργείται η αίσθηση ότι πρόκειται για βλάβη, είναι όμως μία πρακτική, που τελικά ζημιώνει τα οικονομικά του δήμου, άγνωστο σε τι βαθμό.

Σήμερα το πρωί με το Aegina Portal επικοινώνησαν περαστικοί που κατέβαιναν από την περιοχή των Αγίων Ασωμάτων και είδαν το νερό να τρέχει ήδη από πολύ νωρίς το πρωί. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι είναι μία πρακτική που παραμένει η ίδια για χρόνια και μπορεί να την συναντήσει κανείς και σε άλλες περιοχές του νησιού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη περιοχή οι υπερχειλίσεις παρατηρούνται χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συχνότητα, κυρίως νωρίς το πρωί, για πάρα πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο. Στο video μπορείτε τη συγκεκριμένη σωλήνα στην άκρη του δρόμου.

Το Aegina Portal έχει καταγράψει και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις, όπως αυτή στην δεξαμενή της Κυψέλης τον Δεκέμβριο του 2014. Το νερό τότε κατέληγε σε ένα ρέμα και έτρεχε για 8 περίπου ώρες.

Σήμερα, στο ρεπορτάζ στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων, η ορμή του νερού ήταν μικρότερη, καθώς είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη της υπερχείλισης και η πίεση είχε εκτονωθεί. Όμως, όπως μπορεί να δει κανείς στο video του ρεπορτάζ, το νερό συνεχίζει να τρέχει και να χάνεται στην κατηφόρα του δρόμου, μέσα σε χωράφια ή να λιμνάζει σε κάποια σημεία.

Πρόκειται για μία κατάσταση που εκτός από την οικονομική ζημιά που δημιουργεί, προκαλεί έντονα το κοινό αίσθημα και τη λογική. Οι πολίτες διαμαρτύρονται, όχι μόνο για την οικονομική απώλεια, αλλά γιατί ενώ οι ίδιοι υποχρεώνονται και πληρώνουν στο ακέραιο τις δικές τους διαρροές, ο δήμος που διαχειρίζεται το δίκτυο δεν έχει φροντίσει να εξαλείψει τις γνωστές (εδώ και χρόνια) απώλειες που προέρχονται από τις εμφανείς υπερχειλίσεις.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png