Ημερίδα για το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας και τον χωροταξικό σχεδιασμό.


Στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Αίγινας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παρουσίαση της μελέτης για το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας, ενώ στην ίδια εκδήλωση υπήρξε και ως θέμα η ενημέρωση για το χωροταξικό σχέδιο. Η συζήτηση ξεκίνησε με μία σύντομη ομιλία από τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη, ενώ ακολούθησαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πειραιά, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Αττικής. Στο πάνελ της ημερίδας συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχαν και πήραν μέρος στην συζήτηση εκπρόσωποι φορέων και δεκάδες επαγγελματίες που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους στο παραλιακό μέτωπο. Η μελέτη ύψους 400.000 ευρώ που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, είχε προκαλέσει την αντίδραση των επαγγελματιών ήδη από την πρώτη της παρουσίαση τον Νοέμβριο του 2017.

Επιμέρους στοιχεία της σημερινής παρουσίασης, που αποτελούν μόνιμα ζητήματα, θα παρουσιαστούν εν καιρώ. Η μελέτη θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του αρχιτέκτονα κυρίου Βασίλη Γρηγοριάδη που ενημέρωσε το κοινό για το χωροταξικό σχέδιο της Αίγινας. Στο video μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εισηγήσεις, αλλά και τις παρεμβάσεις των επαγγελματιών, των εκπροσώπων φορέων και κατοίκων του νησιού που τοποθετήθηκαν για το θέμα. Τοποθετήσεις και συζητήσεις από τις οποίες δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιδράσεις.