"Εμένα με εγχείρησε ο Άγιος Νεκτάριος". Η εξιστόρηση ενός συγκλονιστικού θαύματος.


Η Αντριάνα είναι από την Ρουμανία και έρχεται για τρίτη φορά φέτος στην Ελλάδα. Η ίδια και η οικογένειά της έζησαν ένα θαύμα που συνέβη στον μικρό γιό τους τον Κασσιανό. Σήμερα το μεσημέρι, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου επισκέφθηκαν την Αίγινα. Ο πρώτος προορισμός τους ήταν η Μητρόπολη. Εκεί την υποδέχθηκε ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Εμμανουήλ Γιαννούλης. Το θαύμα που έγινε από τον Άγιο Νεκτάριο στον γιό της περιγράφεται στο βιβλίο με τίτλο: "Εμένα με εγχείρησε ο Άγιος Νεκτάριος".

Ο εκδότης του βιβλίου Δανιών Βασίλε μίλησε για την έκδοση αυτού του βιβλίου στο Aegina Portal και την Σελίνα Ζησιμάτου, που προσφέρθηκε ευγενικά να κάνει αυτή την παρουσίαση. "Ως εκδότης έχω εκδώσει κάποια βιβλία με τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου στην Ρουμανία, διότι ο Άγιος Νεκτάριος άρχισε να κάνει πολλά θαύματα στην Ρουμανία από την στιγμή που βρέθηκαν σε μονή στο Βουκουρέστι τα λείψανά του. Αυτό το μοναστήρι στο Βουκουρέστι ονομάζεται, γι' αυτό το λόγο και "η Ρουμανική Αίγινα". Το θαύμα που με εντυπωσίασε περισσότερο, από τα θαύματα που έγιναν, ήταν αυτή η θαυμαστή θεραπεία του Κασσιανού" λέει ο Δανιών Βασίλε, συγγραφέας και εκδότης του βιβλίου, μιλώντας στο Aegina Portal. "Σήμερα η πίστη μας έχει ελαττωθεί και πολλοί δεν πιστεύουν στα θαύματα, αλλά αυτό το θαύμα το οποίο έζησε ο Κασσιανός μας ενδυναμώνει και εμάς στην πίστη μας. Το βιβλίο "Εμένα με εγχείρησε ο Άγιος Νεκτάριος, εκδόθηκε στα Ελληνικά και περιέχει συνεντεύξεις σχετικά με το θαύμα αυτό. Η πρώτη είναι η ομολογία του Κασσιανού για το θαύμα , μετά των γονέων του, αλλά η πιο σπουδαία είναι του πατρός Νεκταρίου από το μοναστήρι Ρέτσα".

Στη συνέχεια η κυρία Αντριάνα, η μητέρα του μικρού Κασσιανού, μίλησε γι' αυτό το συγκλονιστικό θαύμα στο Aegina Portal και τον τηλεοπτικό σταθμό Star και την δημοσιογράφο Τζίνα Αρβανίτη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Ηλιανό Ζαχίου ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του μεταφραστή στις δύο συνεντεύξεις.

"Ήρθαμε να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Νεκτάριο για την βοήθεια που μας έδωσε". Αυτό ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η Αντριάνα, με τον γιό της υγιέστατο και χαρούμενο να βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του λίγα μέτρα πιο μακριά. Η μητέρα εξηγεί ότι το παιδί είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλές ελπίδες, όμως ο Θεός είχες άλλα σχέδια για αυτόν. "Εδώ και δέκα χρόνια δεν γνωρίζαμε τον Άγιο Νεκτάριο, απλά κάναμε προσευχή στο Θεό για να τον θεραπεύσει. Μάθαμε για τον Άγιο Νεκτάριο από τα βιβλία που εκδόθηκαν από τον κύριο Βασίλε και από τις ιστορίες και τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου", λέει η μητέρα.

Το παιδί σε ηλικία πέντε ετών κινδύνευσε σοβαρά, παρουσιάστηκαν επιπλοκές. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι θα χρειαστεί επέμβαση, καθώς κινδύνευε η ζωή του. Η εγχείρηση έγινε και το πρόβλημα από τις επιπλοκές ξεπεράστηκε. Ωστόσο για την αποκατάσταση της υγείας του έπρεπε να γίνει μία ακόμη εγχείρηση, πολύ σοβαρή. Ο μικρός Κασσιανός προσευχόταν πολύ εκείνη την περίοδο. Οι γονείς του επισκέφθηκαν πολλά μοναστήρια και ζήτησαν από πολλούς πνευματικούς πατέρες και χριστιανούς για να προσευχηθούν για το παιδί, ώστε να έχουν την δύναμη να το ξεπεράσουν με την βοήθεια του Θεού.
Εκείνες τις ημέρες ο πνευματικός της οικογένειας πατήρ Νεκτάριος από το μοναστήρι Ρέτσα, κοντά στην πόλη που ζούσε η οικογένεια, έμαθε στον μικρό Κασσιανό την προσευχή "Άγιε Νεκτάριε εγχείρησέ με ή θεράπευσέ με". Το παιδί ξεκίνησε να προσεύχεται με αυτά τα λόγια στον Άγιο Νεκτάριο. Μετά από ένα διάστημα είπε στους γονείς του, ότι ο Άγιος Νεκτάριος απάντησε στην προσευχή του και του είπε: "Εγώ παιδί μου σε εγχείρησα". Η μητέρα αναφέρει πως "Στην αρχή εμείς είχαμε τις επιφυλάξεις μας και πήγαμε στον πνευματικό μας τον πατέρα Νεκτάριο για να δούμε τη γνώμη έχει". Η οικογένεια επισκέφθηκε γιατρούς που επιβεβαίωσαν ότι το παιδί είχε γιατρευτεί. "Έτσι ήθελε ο Άγιος Νεκτάριος να γίνει" λέει η Αντριάνα, που κατά τη διάρκεια του αγώνα που έδινε να σώσει το παιδί της, δεν σταμάτησε να στηρίζει οικογένειες που είχαν παρόμοια προβλήματα.

"Μην ξεχνάτε να κάνετε προσευχή στο Θεό κάθε μέρα, γιατί ούτε ο Θεός ξεχνάει να μας δώσει τη δύναμη να ξυπνάμε κάθε μέρα", είπε ο μικρός Κασσιανός, που θέλησε να μεταφέρει σε όλους αυτό το μήνυμα.

Αύριο Παρασκευή μετά το τέλος της λιτανείας του Αγίου Νεκταρίου, το βιβλίο θα διατίθεται δωρεάν στους πιστούς. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Αγία Τριάδα, στον μητροπολιτικό ναό του Πειραιά, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στις 18:00, όπου επίσης θα διατεθεί δωρεάν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png