Νέα πλωτή προβλήτα στο λιμενοβραχίονα του "ΚΕ".


Χθες το πρωί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Αίγινας παρέλαβε τις νέες προβλήτες, που θα τοποθετηθούν στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στο λιμενοβραχίονα του "ΚΕ" και στο Αγκίστρι. Όλα τα υλικά και τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη συναρμολόγηση των νέων προβλητών έφτασαν με ένα μεγάλο κοντέινερ και ήδη από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η συναρμολόγηση τους. Το συνολικό μήκος τους είναι 90 μέτρα και θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν την παλιά τσιμεντένια πλωτή προβλήτα, που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα του ¨ΚΕ" και δημιουργεί συχνά προβλήματα στους ιδιοκτήτες των σκαφών που δένουν σε αυτή. Επίσης θα γίνει επιμήκυνση μιας καινούργιας πλωτής προβλήτας που είχε τοποθετηθεί πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ περίπου 30 μέτρα θα τοποθετηθούν στο Αγκίστρι.

Το έργο γίνεται με αυτοχρηματοδότηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Αίγινας και το κόστος του ανέρχεται στις 190.000 ευρώ (στο κόστος περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Το σύστημα που είχε τοποθετηθεί πέρυσι στα τέλη του Ιουλίου, αντικαθιστώντας την τσιμεντένια πλωτή, έδειξε κατά τη διάρκεια του χειμώνα που πέρασε, ότι είχε άριστη συμπεριφορά στον καιρό και έτσι φέτος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχωρά και στην αντικατάσταση της τελευταίας τσιμεντένιας πλωτής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης δήλωσε στο Aegina Portal ότι η νέα πλωτή προβλήτα θα παραδοθεί για χρήση στους ιδιοκτήτες των σκαφών την Παρασκευή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png