Ανεξέλεγκτες οι πτώσεις βράχων στα Βροχεία. Μία ακόμη κατολίσθηση δημιούργησε φόβους στους κατοίκους του νησιού.


Τον φόβο τους εκφράζουν όσοι περνούν από το τμήμα του δρόμου στην περιοχή "Βράχια" στα Βροχεία, στο τμήμα του παραλιακού Αίγινας - Πέρδικας, στον οποίο παρουσιάζονται πλέον πτώσεις όλο και μεγαλύτερο βράχων. Φόβος απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς το μέγεθος των βράχων που πέφτει στο οδόστρωμα είναι κάθε φορά και μεγαλύτερος, ενώ και η συχνότητα είναι αυξημένη. Το πρωί του Σαββάτου όσοι πέρασαν από εκείνο το τμήμα του δρόμου, είδαν ένα μεγάλο βράχο να έχει κατρακυλήσει στην άκρη του οδοστρώματος. Τόσο το μέγεθος, όσο και η θέση που έπεσε ο βράχος, συνηγορούν ότι θα μπορούσε να είχε καταπλακώσει οποιωνδήποτε περαστικό πεζό ή να προκαλέσει σοβαρότατο ατύχημα σε αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τα χώματα και οι μικρότερες πέτρες είχαν φτάσει μέχρι την μέση του δρόμου, ενώ μικρότερα κομμάτια από την πλαγιά είχαν αποκολληθεί και από άλλα σημεία του τμήματος. Μπορεί να είναι πέτρες μικρές σε μέγεθος, όμως δείχνουν την τάση που έχει δημιουργηθεί και την συχνότητα του φαινομένου. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις είναι λογικό οι κάτοικοι του νησιού να τρομάζουν στην πιθανότητα μιας μεγαλύτερες κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος χρησιμοποιείται αναγκαστικά από όλους τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Ο φόβος παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις, που αυξάνουν την πιθανότητα μιας κατολίσθησης.

Το χειρότερο από όλα είναι πως παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα εκδηλώνεται πολλά χρόνια, δεν υπάρχουν επιστημονικές εκτιμήσεις από ειδικούς, ώστε να παρθούν κάποια μέτρα. Μετά και την τελευταία κατολίσθηση οι βράχοι απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα μετά από μερικές ώρες, όμως μια προσεκτική παρατήρηση στην άκρη του δρόμου, δείχνει ότι οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png