Συνεχίζονται οι πτώσεις από πέτρες κάθε μεγέθους στα Βροχεία. Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Άκρως επικίνδυνη συνεχίζει να είναι η κατάσταση των μικρών κατολισθήσεων στην περιοχή των Βροχείων, στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας. Η πτώση από πέτρες κάθε μεγέθους είναι πλέον καθημερινή υπόθεση και ο κίνδυνος για κάποιο σοβαρό τραυματισμό αυξάνεται διαρκώς. Σήμερα το πρωί μία ακόμη μεγάλη πέτρα έπεσε στη μέση του δρόμου, ενώ μικρότερες είχαν πέσει σε διάφορα άλλα σημεία. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης ενημέρωσε το Σώμα ότι στην περιοχή πήγε γεωλόγος της Περιφέρειας, αλλά ακόμη δεν έχει ετοιμαστεί κάποια σχετική μελέτη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Επίσης δεν έγινε γνωστό αν υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη εκτίμηση για την κατάσταση. Πάντως, αυτό που είπε ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης είπε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια μέχρι τέλος του έτους, ενώ αναφέρθηκε ότι από τον τομέα πολιτικής προστασίας του προτάθηκε να κηρυχθεί για αυτό το θέμα (ή ότι έπρεπε να είχε κηρυχθεί) η Αίγινα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν επί δημαρχίας Σάκη Σακκιώτη τον Ιούλιο του 2013, κατά τη διάρκειας μίας μεγάλης κρίση με το νερό. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρέμβαση στην αρχή της συνεδρίασης είχε κάνει ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης ζήτησε η Τεχνική Υπηρεσία να στείλει έγγραφο στους ιδιοκτήτες να φτιάξουν εκείνοι το έργο. "Τα όριά τους φτάνουν στις παρυφές των βράχων", είπε σχολιάζοντας και το βάρος των πισινών που βρίσκονται εκεί και ζήτησε μέσω ενός εγγράφου ο δήμος να τους ζητήσει να προστατέψει τον χώρο. Είπε επίσης ότι αδειάζουν τις πισίνες και πέφτουν και τα νερά πέφτουν μέχρι κάτω στο δρόμο (το ίδιο ζήτημα σχολίασε ο και ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης). "Ρίχνουν τα νερά και έχει γίνει ένα σπηλαίωμα τώρα το οποίο αυτό είναι επικίνδυνο να φύγει", είπε ο κύριος Γεννίτσαρης και συμπλήρωσε: "Να στείλει ένα έγγραφο η Περιφέρεια ή εσείς για να το φτιάξουν αυτοί".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png