Την αντικατάσταση 5.000 υδρομέτρων, με το ποσό της επιστροφής ΦΠΑ ύψους 707.382 ευρώ ζήτησε ο κ. Νεκτάριος Λεούσης.


Στις αρχές Οκτωβρίου ο δήμος της Αίγινας με απόφασή του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισε για την αποδοχή ενός μεγάλου ποσού, ύψους 707.382 ευρώ το οποίο προήλθε από την ΔΟΥ Α' Πειραιά, ως προϊόν επιστροφής ΦΠΑ. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Νεκτάριος Λεούσης ζήτησε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για την αντικατάσταση τουλάχιστον 5.000 υδρομέτρων, με νέα και σύγχρονα υδρόμετρα. Νωρίτερα, ο κύριος Λεούσης είχε αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υδροδότηση με τις συνεχείς απώλειες από βλάβες του δικτύου, δίνοντας έμφαση στην απώλεια οικονομικών πόρων, που προέρχεται ουσιαστικά από χρηματοδοτήσεις και συμπλήρωσε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καταγγείλουν το γεγονός "εκτός Ελληνικών συνόρων".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σε άλλο σημείο της παρέμβασή του για το ίδιο θέμα είπε: "Αντί λοιπόν να απασχολήστε με τηλεμετρίες και έλεγχο πιέσεων, αυτές τις 700.000 ευρώ διαθέστε της, άμεσα, για την αντικατάσταση τουλάχιστον 5.000 υδρομέτρων, τα οποία θα βοηθήσουν και στη χρήση της τηλεμετρίας, γιατί η τηλεμετρία χρειάζεται σύγχρονα υδρόμετρα. Και προς Θεού, θα μας βρείτε απέναντί σας, μην τυχόν και τολμήσετε και διαθέσετε από αυτές τις 700.000 ευρώ, έστω και ένα ευρώ, σε κάποια άλλο σημείο εκτός από την ύδρευση".

Να υπενθυμίσουμε ότι η μείζονα αντιπολίτευση είχε αντιδράσει στην απόφαση της διοίκησης να αξιοποιήσει τη ειδική πρόσκληση του προγράμματος "ΦιλόΔημος", ύψους 3.000.000 ευρώ προ ΦΠΑ, όχι για την αλλαγή του πεπαλαιωμένου δικτύου αμιαντοσωλήνων, αλλά για την τοποθέτηση συστημάτων που αφορούν έλεγχο πιέσεων και διαρροών μέσω τηλεμετρίας. Τότε ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης είχε χαρακτηρίσει τη πρόταση αόριστη και είχε ζητήσει αναβολή και συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, συμπληρώνοντας ότι η προτεραιότητα είναι η αντικατάσταση των σωληνώσεων. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης είχε απαντήσει ότι πρόκειται για μία μελέτη, που θα πάρει αρκετό καιρό (είπε ότι η ολοκληρωμένη μελέτη είναι υπό καταρτισμό) και ο δήμος δεν προλαβαίνει τις προθεσμίες.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ο κύριος Μούρτζης είπε ότι: "Και βεβαίως προέχει η αντικατάσταση των υδρομέτρων, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι τα άλλα δεν θα γίνουν, ο εκσυγχρονισμός δηλαδή του δικτύου ύδρευσης, με τις μεγάλες απώλειες. Όπως βλέπετε τρεις φορές την ημέρα σπάει ο αγωγός".

Για την ουσία του ζητήματος, της αντικατάστασης δηλαδή των παλιών και επικίνδυνων αμιαντοσωλήνων, έχει αναφερθεί η ύπαρξη ενός προγράμματος ύψους 2.500.000 ευρώ. Εκτός από το ποσό και την παρατήρηση του κυρίου Λεούση ότι το ποσό είναι μικρό για την ολοκλήρωση του έργου και την τοποθέτηση, αντίθετα, του κυρίου Μούρτζη ότι αυτό είναι αρκετό, δεν υπάρχει κάποια έστω κάποια περιγραφή ή συγκεκριμένη αναφορά, αλλά ούτε και κάποιο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το πρόγραμμα ή ακόμη και η αναγκαία μελέτη θα παρουσιαστεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png