Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας. (updated 1 Σεπτεμβρίου).

Αντιδράσεις προκάλεσε από την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοΐας ο χαρακτηρισμός ως Πανελληνίου Πρωταθλήματος των αγώνων που θα διεξαχθούν στην Αγία Μαρίνα στις 29-30 Αυγούστου, όπως επίσης και η ιδιότητα του φορέα της διοργάνωσης ως Ομοσπονδίας. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας:

Δελτίο Τύπου
Mόλις χθες πληροφορηθήκαμε από τον τύπο και συγκεκριμένα από το   περιοδικό «ΘΑΛΑΣΣΑ», ότι διοργανώνεται  άλλος ένας άτυπος αγώνας   jet ski, και χαρακτηρίζεται αγώνας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΠΛΟΪΑΣ στην θαλάσσια περιοχή Αγ. Μαρίνας Αίγινας (29-30/08/2009), χωρίς να έχουμε καμία γνώση για αυτό, αφού η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΑΧΥΠΛΟΪΑΣ είναι το μόνο Σωματείο που προκηρύττει και διεξάγει τους αγώνες ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΠΛΟΪΑΣ personal watercraft (jet ski).

Σας γνωρίζουμε, ότι η Ε.Λ.Τ. είναι η μόνη Λέσχη που έχει τα δικαιώματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας(Ι.J.S.B.A.) jet ski και πληρεί όλους τους κανονισμούς και προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων (site Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ijsba.com).

Η Ε.Λ.Τ. κάθε χρόνο προβαίνει στην ανανέωση απόκτησης   δικαιωμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας(I.J.S.B.A.), στην οποία είμαστε υπόλογοι σε περίπτωση που κάτι συμβεί, και με όλες τις διαδικασίες προκηρύττουμε αρχές του χρόνου το αγωνιστικό Πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχυπλοϊας.

Εμείς σας πληροφορούμε, ότι  ήδη έχουμε διεξάγει 6 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχυπλοΐας 2009, από τους 9 προκηρυγμένους σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας, και τα 35 χρόνια ύπαρξης της Ε.Λ.Τ., της εξασφαλίζουν τεχνογνωσία αγώνων και κανονισμών ασφαλείας που τηρούνται σε κάθε διοργάνωση αγώνων.

Σας πληροφορούμε ότι στην χώρα μας δεν  υπάρχει Ομοσπονδία Ταχυπλοΐας (personal watercraft –jet ski-) και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μια ανύπαρχτη Ομοσπονδία διοργανώνει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας.

Οι  αναληθείς δημοσιεύσεις στον τύπο για  την διεξαγωγή αυτού του «αγώνα» μας δημιούργησαν προβλήματα με τους χορηγούς επικοινωνίας και τους χορηγούς των αγώνων μας.

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΑΧΥΠΛΟΪΑΣ, σας καθιστά υπεύθυνους και υπόλογους, σε οτιδήποτε προκύψει κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.


Το Aegina Portal προέβη σε αλλαγές στο κείμενο της ανακοίνωσης των αγώνων, αναμένοντας και την επίσημη τοποθέτηση του φορέα της διοργάνωσης των αγώνων jet ski στην Αγία Μαρίνα.

update: To Aegina Portal έλαβε σήμερα Παρασκευή Δελτίο Τύπου από τον "Πανελλήνιο Ομιλο Τζετ Σπορτ" σχετικά με το θέμα που προέκυψε.

Με  αφορμή το δελτίο τύπου της Ελληνικής  Λέσχης Ταχυπλοϊας που δημοσιεύσατε στις 27/8 στην ιστοσελίδα σας, ο Πανελλήνιος Ομιλος Τζετ Σπορτ, σας ενημερώνει ως εξής.

Ο «Πανελλήνιος Ομιλος Τζετ Σπορτ» ιδρύθηκε στα τέλη του έτους 2008 με σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη του μηχανοκίνητου θαλάσσιου αθλητισμού και του αθλήματος της ταχυπλοϊας με σκάφη τύπου τζετ σκι και των δυνατοτήτων των αθλητών του σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Είναι αυτονόητο  ότι το σωματείο μας έχει κάθε δικαίωμα να προκηρύσσει και να διοργανώνει αγώνες, όπως άλλωστε και οποιοδήποτε σωματείο που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (Ν. 2725/1999).

Οι αγώνες που διοργανώνουμε διεξάγονται  πάντοτε κατόπιν αδείας του ΥΕΝ και με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις σχετικές αποφάσεις του ΥΕΝ για τα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας, με τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποκλειστικώς στη θαλάσσια περιοχή που ορίζει το αρμόδιο Λιμεναρχείο. Ως προς τις προδιαγραφές, οι αγώνες μας διεξάγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζετ Σπορτ (International Jet Sports Boating Association - IJSBA) που αναφέρονται στο εγχειρίδιο προδιαγραφών της Διεθνούς Ομοσπονδίας που μόνον το σωματείο μας έχει στη διάθεσή του.

Στην Ελλάδα δεν έχει συσταθεί ακόμη ούτε Ενωση (τοπική οργάνωση αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα), ούτε Ομοσπονδία (πανελλήνια οργάνωση) για το άθλημα της ταχυπλοϊας με σκάφη τύπου τζετ σκι.

Επομένως, δεν υφίσταται κανένα θέμα «αναγνώρισης» των αγώνων που διοργανώνει το σωματείο μας ή οποιοδήποτε άλλο σωματείο, από οποιαδήποτε Πανελλήνια Ενωση ή Ομοσπονδία (αφού δεν υφίστανται), ούτε από τη Διεθνή Ομοσπονδία (στην οποία δεν έχει εγγραφεί Ελληνική Ομοσπονδία, αφού τέτοια δεν υφίσταται, όπως προαναφέρθηκε).  

Από τα προεκτεθέντα προκύπτει άμεσα το συμπέρασμα ότι  οι ισχυρισμοί της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοϊας που διατυπώθηκαν στο  δελτίο τύπου της 27/8, σύμφωνα με τους οποίους (α) έχει δήθεν το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης αγώνων πανελληνίου πρωταθλήματος, (β) έχει δήθεν «τα δικαιώματα» (sic) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και είναι η μόνη που πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αγώνων στην Ελλάδα και (γ) είναι δήθεν … υπόλογος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για τους αγώνες που διοργανώνει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποσκοπούν αποκλειστικώς στη δημιουργία εντυπώσεων.

Το αυτό ισχύει και για τον ισχυρισμό της  ότι οι δήθεν αναληθείς δημοσιεύσεις δημιούργησαν σε αυτήν προβλήματα με τους χορηγούς επικοινωνίας και τους χορηγούς των αγώνων της. 

Είμαστε, τέλος, υποχρεωμένοι να τονίσουμε την αλγεινή εντύπωση που μας προκάλεσε η δήλωση της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοϊας ότι καθιστά υπεύθυνο και υπόλογο τον Δήμο Αίγινας «σε οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων».

Κατά πρώτον, σύμφωνα με τους όρους της αδείας του ΥΕΝ, αποκλειστικώς υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι ο διοργανωτής.

Κατά δεύτερον, είναι εντελώς ανοίκειο ένα αθλητικό σωματείο, αντί για την καλλιέργεια του αθλήματός του, να επιδιώκει αντίθετα την παρεμβολή εμποδίων στη διεξαγωγή αγώνων από άλλο σωματείο.

Τέλος, είναι  απαράδεκτο να δημιουργείται η εντύπωση κάποιας απειλής προς τον Δήμο Αίγινας ο οποίος τόσο φιλόξενα υποδέχθηκε και στήριξε τους αγώνες.

Από την αρχή του φετινού καλοκαιριού, ο όμιλός μας έχει προκηρύξει και διοργανώσει διάφορους αγώνες ταχυπολοϊας με σκάφη τύπου τζετ σκι, οι οποίοι στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και προώθησαν τόσο τη συμμετοχή αθλητών στο άθλημά μας όσο και την τουριστική προβολή των τόπων όπου διεξήχθησαν.

Το ίδιο είμαστε  βέβαιοι ότι θα συμβεί και με τους αγώνες, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματισθεί για το διήμερο 29-30/8 στην Αγία Μαρίνα.

Για τον «Πανελλήνιο Ομιλο Τζετ Σπορτ»

Βασίλης Μωραϊτης, Πρόεδρος

Ηρακλής Κουφόπουλος, Γεν. Γραμματέας

Από την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοΐας λάβαμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου νέο Δελτίο Τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε

Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΑΧΥΠΛΟΪΑΣ θέλει να ευχαριστήσει το AEGINA PORTAL για την άμεση διόρθωση του Δελτίου Τύπου, που είχε αναρτηθεί στο site.

      Επίσης  μας κάλυψε απόλυτα η αναφορά  του για αναμονή της επίσημης τοποθέτησης του φορέα διοργάνωσης του αγώνα.

      Αν’  αυτού ο φερόμενος ως διοργανωτής, ο υπό ίδρυση Πανελλήνιος Όμιλος Jet Sport, μας επετέθη με υβριστικά και ειρωνικά σχόλια.

      Ζητάμε  λοιπόν, στους υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου, του υπό σύσταση Πανελληνίου  Ομίλου Jet Sport να ξαναδιαβάσουν το Δελτίο Τύπου της Ε.Λ.Τ., διότι εμείς ουδέποτε αναφέραμε τον Όμιλό τους.

      Η αντίδρασή τους είναι περίεργη διότι  εμείς αναφερθήκαμε σε μια ανύπαρκτη Ομοσπονδία και πήραμε απάντηση από αυτούς. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αναρωτιόμαστε

         1. ποιοι έστειλαν το Δελτίο Τύπου σαν Ομοσπονδία, και κατ  επέκταση αν το έστειλε ο Όμιλος Jet Sport, ποιος τους αναβάθμισε?
         2. συμφωνούμε ότι είναι αυτονόητο, βάσει του Δελτίου Τύπου τους, ο καθένας έχει το δικαίωμα να διοργανώσει αγώνες βάσει του Αθλητικού Νόμου, ο οποίος έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με αυτόν.

      Υπενθυμίζουμε όμως στους υπογράφοντες το άρθρο  τα εξής :

               1. το υπό σύσταση Σωματείο κατέθεσε Καταστατικό στο Πρωτοδικείο στις 24/4/08  με αρ. κατάθεσης 4588. Στις 11/11/08 το Μονομελές Πρωτοδικείο αναγνώρισε την σύστασή του Σωματείου. Κατόπιν το Σωματείο ως όφειλε κατέθεσε τα έγγραφά του στην Νομαρχία Αθηνών Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού & Νεότητας, όπως ορίζει ο Αθλητικός Νόμος με αρ. πρωτ 73874.

                  Η Νομαρχία Αθηνών αποφάσισε ότι ο Πανελλήνιο Όμιλος Jet Sport με απόφαση 6801/08 εκ παραδρομής μεταβιβάστηκε στην Υπηρεσία τους, επειδή οι δραστηριότητες του ανωτέρω Σωματείου δεν εντάσσονται στα πλαίσια του Αθλητικού Νόμου 272/99 με αρ. πρωτ Νομ. 5948/5-2-09, και προώθησε σε άλλο τμήμα της Νομαρχίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Περιπτέρων-Κυλικείων και Σωματείων.

      Γνωρίζουμε  ότι μέχρι και σήμερα το Σωματείο σας δεν έχει θεωρήσει από την  Νομαρχία τα βιβλία που απαιτούνται  από τον Αθλητικό Νόμο αρ.6 το οποίο  αναφέρει ότι η μη τήρηση αυτού  του άρθρου και μη θεώρηση των βιβλίων συνεπάγει την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του Σωματείου.

      Επίσης  επειδή αναφέρατε ότι είστε οι μόνοι που έχετε το βιβλίο της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας διεξαγωγής αγώνων & πριν πέσετε και σε άλλα ατοπήματα στο τμήμα μελών το εν λόγω εγχειρίδιο αναφέρει ότι η Ε.Λ.Τ. είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εσείς που αναφέρεσθε?

      Επίσης  αναφέρετε ότι απειλήσαμε τον  Δήμο Αίγινας. Για άλλη μία φορά σας  προτρέπουμε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της Ε.Λ.Τ., διότι αυτούς που τους επιστήσαμε την προσοχή ήταν οι διοργανωτές (η ανύπαρκτη Ομοσπονδία) και όχι ο Δήμος.

      Αναφέρετε ότι στους διάφορους αγώνες που  έχετε διοργανώσει στέφθηκαν  με απόλυτη επιτυχία και οι τοποθεσίες που σας φιλοξένησαν είχαν τουριστική προβολή.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας βάσει του Προγράμματος αγώνων που έχετε διανέμει, ποιοι  αγώνες έγιναν ? Σε ποια μέρη πήγατε ? Ποιοι  σας φιλοξένησαν? Αληθεύει ότι από  τους 6 αγώνες που έχετε προγραμματίσει μόνο οι 2 έγιναν και αυτοί στην Αίγινα? Και ότι άλλες 2 προσπάθειες για διοργάνωση αγώνων στέφθηκαν με πλήρη αποτυχία ακυρώνοντας την Αγωνιστική 24 ώρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων?(ο ένας στο Αγκίστρι και ο άλλος στην Β. Εύβοια)? Γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν? Ποιος φέρει την ευθύνη? Και ποιος υπέστη ζημιά για ένα προκηρυγμένο αγώνα που δεν πραγματοποιήθηκε? Οι Δήμοι που συνδιοργανώνουν τον αγώνα ή ο Όμιλός σας?

      Επίσης  θεωρούμε αν μη τι άλλο αστείο ένας υπό  ίδρυση όμιλος να μιλάει για καλλιέργεια  και ανάπτυξη θαλασσίου αθλητισμού, όταν η Ε.Λ.Τ., το εφαρμόζει επί 35 έτη και ουδέποτε παρεμπόδισε διεξαγωγή αγώνων οι οποίοι διοργανώθηκαν από υπάρχοντα αναγνωρισμένα Σωματεία, βάσει όλων των όρων του Αθλητικού Νόμου και όχι μερικώς.

      Τα  ανωτέρω έγγραφα στα οποία  αναφερόμεθα είναι στην διάθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων για να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.

      Παρακαλούμε όπως πράξετε και σεις το ίδιο για  το «αναγνωρισμένο Σωματείο» σας.

Με εκτίμηση,

Η Διοίκηση της  Ε.Λ.Τ.,


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png