Το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο λιμάνι του Λεοντίου, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.


Συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, μέλη της διοίκησης του Δήμου Αίγινας, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειάχης Ρένα Δούρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο λιμάνι του Λεοντίου. Η επίσκεψη, που περιελάμβανε ενημέρωση για τις εργασίες και την πορεία του έργου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης της κυρίας Δούρου και του κυρίου Χατζηπέρου, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στην Αίγινα.

Η κυρία Δούρου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ειδική διαμόρφωση, που έχει πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο περίπου 29.000 τ.μ. για την εκτέλεση και προσωρινή αποθήκευση τμημάτων των σωληνώσεων του υποθαλάσσιου αγωγού. Την κυρία Δούρου υποδέχθηκε ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης της Τεχνικής Εταιρίας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε., της εταιρίας που εκπονεί την μελέτη και κατασκευάζει τον αγωγό, υπεύθυνοι του εργοταξίου, καθώς και εξειδικευμένοι τεχνικοί που της εξήγησαν ένα προς ένα τα τμήματα της πορείας του έργου.

Μάλιστα, η κυρία Δούρου είχε την ευκαιρία να δει τα ειδικά συστήματα πόντισης και σταθεροποίησης του αγωγού, να ενημερωθεί για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες των διαφόρων παραμέτρων του έργου, αλλά και να δει από κοντά τον τρόπο που συγκολλούνται μεταξύ τους οι 18μετροι σωλήνες που θα αποτελέσουν τον υποθαλάσσιο αγωγό. Η Περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε το έργο "ένα σπουδαίο έργο, ένα σπουδαίο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα" και έδειξε εντυπωσιασμένη από την τάξη και την μεθοδολογία του έργου.

"Η συνέργεια μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής, θέλει να κάνει την προσφιλή τάξη των νερουλάδων στον 21ο αιώνα μία πολύ παλιά ιστορία για τους νέους και τις νέες μας. Χωρίς ίχνος υπερβολής ικανοποιούμε ένα αίτημα που έρχεται από την αρχαιότητα, που δεν κατόρθωσε να υλοποιηθεί στην πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας, που δεν κατόρθωσε να υλοποιηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες τις ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Περιφέρεια Αττικής λοιπόν εδώ, σε ένα σπουδαίο έργο, σε ένα σπουδαίο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα, που θα υλοποιήσει το αυτονόητο για τους συμπολίτες μας και για τα εκατομμύρια των τουριστών, το δικαίωμα στο νερό. Σε λίγους μήνες από τώρα θα μπορούμε να πούμε χωρίς ίχνος υπερβολής ότι πράξαμε το αυτονόητο σε μία χώρα όπου τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα", δήλωσε η κυρία Δούρου.

Δηλώσεις, επίσης, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png