Διέλευση οχημάτων στην πεζοδρομημένη παραλία.


Η πεζοδρόμηση της παραλίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χάρισε και χαρίζει, σε κατοίκους και επισκέπτες της Αίγινας βραδιές χαλάρωσης και ξεκούρασης, μακριά από την όχληση και τα προβλήματα που προκαλεί η συνεχής διέλευση οχημάτων σε έναν από τους δρόμους με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φορτίο. Επιπλέον, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους γονείς να μπορούν να χαλαρώσουν στα καθίσματα ενός cafe, επιτηρώντας παράλληλα τα παιδιά τους, που τις περισσότερες φορές έπαιζαν με τα ποδήλατα τους εκεί μπροστά. Τα παραδοσιακά ιππήλατα αμαξάκια της Αίγινας, διέσχιζαν που και που το δρόμο, συμπληρώνοντας την εικόνα μιας ήρεμης παραλίας.

Δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα δεδομένα αλλάζουν και από την πεζοδρομημένη παραλία περνά κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανή. Όσοι εκείνη την ώρα περπατούν αμέριμνοι στην παραλία δυσφορούν, ειδικά μάλιστα αν το αυτοκίνητο ή η μηχανή περάσει με ταχύτητα. Συχνά οι οδηγοί των οχημάτων που παραβιάζουν την παραλία το κάνουν από άγνοια, καθώς είναι παραθεριστές που δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά. Εγκλωβίζονται σε κάποιο στενό με το αυτοκίνητο τους και τότε η μόνη διέξοδος μοιάζει να είναι ο παραλιακός δρόμος. Σε άλλες περιπτώσεις όμως η παραβίαση γίνεται εσκεμμένα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, δημιουργώντας πιθανότητες για κάποιο επικίνδυνο περιστατικό ανάμεσα στους ανυποψίαστους πεζούς. Οι περιπολίες της Αστυνομίας είναι συχνές, αλλά άγνωστο πως, τα οχήματα βρίσκουν τον τρόπο να περνούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png