Ο Δήμος της Αίγινας ανάμεσα στους 2.800 δήμους της Ε.Ε. που εγκρίθηκαν για παροχή δωρεάν WiFi.


Ο Δήμος της Αίγινας είναι ένας από τους 2.800 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους 117 δήμους στη χώρα μας, που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχείο, βιβλιοθήκες, πάρκα και άλλα σημεία. Το σχέδιο για τη δημιουργία σημείων παροχής δωρεάν πρόσβασης σε ασύρματο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους στην ΕΕ, προχωράει με γοργούς ρυθμούς καθώς στις 7 Δεκεμβρίου έγινε η επιλογή των 2.800 δήμων για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση: "Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την Ε.Ε., προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην Ε.Ε. αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png