Την σωστή λειτουργία του δημοτικού φωτισμού, ζητούν κάτοικοι από πολλές περιοχές του νησιού. "Είναι πράγματι τεράστιο το πρόβλημα", απαντά ο δήμαρχος.


Καθώς τα προβλήματα στον δημοτικό φωτισμό βρίσκονται αυτή την περίοδο σε έξαρση, αρκετοί είναι οι κάτοικοι από διάφορες περιοχές του νησιού, που επικοινώνησαν με το Aegina Portal γι' αυτό το ζήτημα. Από την περιοχή του Φάρου, μέχρι τους Αγίους και τους Λαζάρηδες ή και στους κοντινούς Αγίους Ασώματους τα προβλήματα είναι υπαρκτά, πότε σε μεγαλύτερο και πότε σε μικρότερο βαθμό. Μάλιστα οι κάτοικοι στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων εκφράζουν με έντονο τρόπο της αγωνία τους, καθώς μία περιοχή βρίσκεται στο σκοτάδι. Η επόμενη βραδιά από το ρεπορτάζ του Aegina Portal βρήκε τον φωτισμό στον άξονα Αίγινας - Μαραθώνα να λειτουργεί κανονικά, όμως έφερε στην επιφάνεια και προβλήματα που παραμένουν για μήνες.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τους προβληματισμούς των κατοίκων του νησιού σχετικά με τον δημοτικό φωτισμό θέσαμε στον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη: "Βεβαίως και το αναγνωρίζω και με την ευκαιρία, σίγουρα οι φίλοι που μας παρακολουθούν να ξέρουν ότι ο δήμος δεν είναι αδιάφορος. Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψης μονίμου ηλεκτρολόγου, το πρόβλημα αυτό θα υφίσταται, όσο ευαίσθητοι κι αν είμαστε σε αυτό το κομμάτι, που λέγεται ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς εμείς έχουμε εξαντλήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, έχουμε κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολλούς λόγους, που δεν θέλω να τους αναφέρω στο αέρα, είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που δεν συμμετέχουν. Ένας από αυτούς είναι το φορολογικό, ότι τα μισά θα πάνε στην φορολογία, δεν θέλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να το κάνουν αυτό. Βεβαίως τώρα βρισκόμαστε σε ένα διάστημα, επειδή λήγει την Τετάρτη που μας έρχεται η τρίτη πρόσκληση για ανάθεση, πιστεύω ότι τούτη την φορά μπορεί να έρθει, ένας νέος που έχει το δικαίωμα. Γιατί είναι πράγματι τεράστιο το πρόβλημα", είπε ο κύριος Μούρτζης εξηγώντας ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τον νόμο.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα που αφορά στην έλλειψη προσωπικού και στα προβλήματα από τις σχετικές προκηρύξεις. Είπε ότι "χθες έφυγαν από την καθαριότητα του δήμου οχτώ υπάλληλοι που έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα" και ο δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα προσωπικού στην καθαριότητα του δήμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png