Αποκαρδιωτική η εικόνα στο προαύλιο του ιστορικού ναού του Σωτήρα, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.


Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που κατέγραψε το ρεπορτάζ του Aegina Portal σε εξωτερικούς τοίχους στο προαύλιο του ναού του Σωτήρα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές της Αίγινας. Φράσεις και σχήματα γραμμένα με σπρέι δημιουργούν την αίσθηση της υποβάθμισης του χώρου. Συνθήματα με σπρέι, μάλλον ως αποτέλεσμα νεανικής απερισκεψίας, καταστρέψουν έναν χώρο που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα από τον Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας και έχει αγαπηθεί για την ομορφιά και την αισθητική του από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε επίσης από το Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, σε μία από τις πρόσφατες συνελεύσεις του.

Η υποβάθμιση του χώρου με τα σπρέι δεν ξεκίνησε τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν αναγκαστεί να καλύψουν τον τοίχο με μία μεγάλη λινάτσα, ενώ τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί μερικά χρόνια πριν. Δυστυχώς αυτός ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από παραδοσιακό αιγινήτικο πουρί και η ζημιά απαιτεί χρόνο για να αποκατασταθεί. Τελευταία, καθώς ο μεγάλος τοίχος γέμισε από συνθήματα και σχήματα, ξεκίνησε η χρήση και του διπλανού τοίχου, που βρίσκεται δίπλα στην εξώθυρα του ναού.

Η προστασία του χώρου είναι επιβεβλημένη πια, καθώς δεν υπάρχει περίφραξη ή πόρτα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png