Προσοχή, άλλαξε το καθεστώς για τον Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων στην Αίγινα. Δεν θα δοθεί παράταση πρόσκλησης όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.


Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοχοι οχημάτων στην Αίγινα, καθώς σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, που λάβαμε πριν από λίγο - κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" της νέας χρονιάς - ο Περιοδικός Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων σε νησιά με πληθυσμό άνω των 5000 κατοίκων γίνεται υποχρεωτικός σύμφωνα με την ΚΥΑ 49372/3352 "Περιοδικός Τεχνικός Έλεγχος μηχανοκίνητων Οχημάτων (Π.Τ.Ε.Ο) και ρυμουλκούμενων τους, σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2014/415/ΕΚ και κατάργηση της Οδηγίας 2009/40/ΕΚ" και Υπουργική απόφαση 4019/41/27-4-2018 "Εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 214/45", δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις του Π.Τ.Ε.Ο. τα οχήματα που αναφέρεται ως έδρα τους, νησιά που στην τελευταία απογραφή ξεπερνούσαν τους 5.000 κατοίκους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.



Όπως είναι εύλογο, αυτό δημιουργεί σοβαρά πρόβλημα στους κατοίκους της Αίγινας οι οποίοι αντιμετωπίζονται πλέον ως εξαίρεση, στην ενότητα νήσων στην οποία ανήκουν, λόγω του γεγονότος ότι το νησί έχει περισσότερους από 5.000 κατοίκους! Η Αίγινα όμως δεν έχει ΚΤΕΟ, αντίθετα με την Σαλαμίνα που έχει περισσότερους από 5.000 κατοίκους, διαθέτει όμως ΚΤΕΟ. Η Αίγινα εξαιρείται λοιπόν και οι κάτοικοί της καλούνται τώρα να πληρώσουν αυτή την αδικαιολόγητη εξαίρεση με χρήμα, κόπο και απώλεια εργατοωρών (προφανώς η παράταση όλα αυτά τα χρόνια σε αυτές τις συνθήκες βασίζονταν).

Ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος στις 2 Νοεμβρίου του 2018, είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ότι το θέμα θα πάει σε παράταση, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Όμως στο μεταξύ ο νόμος είχε αλλάξει (ουσιαστικά η παράταση είχε παύσει να να ισχύει από τον Απρίλιο) και όπως παραδέχθηκε μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal δεν το γνώριζε. Ωστόσο, ούτε από τον δήμο της Αίγινας υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση και τώρα οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται σοβαρά εκτεθειμένοι σε ελέγχους, με τις θεωρείες περί των ιδιαιτέρων αναγκών που αφορούν στην νησιωτικότητα να πηγαίνουν περίπατο.

[upd] Σύμφωνα με διευκρίνηση που ζητήσαμε λίγο αργότερα από τον κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, επιβεβαίωσε ότι απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί παράτασης για το έτος του 2018, έπαψε να ισχύει από τον Απρίλιο. Ζήτημα για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο ίδιος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png