Εκροή λυμάτων από το μικρό βιολογικό της ιχθυαγοράς.

org-ak-02

Αντιδράσεις έντονης αγανάκτησης προκάλεσε στους επαγγελματίες, που τα καταστήματα τους γειτνιάζουν με την ιχθυαγορά στην παραλία της Αίγινας, η εκροή μεγάλης ποσότητας λυμάτων από το σύστημα του "μικρού βιολογικού". Το γεγονός έγινε αντιληπτό νωρίς το απόγευμα, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, οι καταστηματάρχες της περιοχής είδαν έκπληκτοι έναν υγρό πολτό, καφέ χρώματος, να καλύπτει τις επιφάνειες μέρους της ψαραγοράς και του πάρκου, κατακλύζοντας τα σημεία του δρόμου, φτάνοντας στο ύψος των πεζοδρομίων. Μετά το αρχικό σοκ όλοι προσπάθησαν να βρουν μια άμεση λύση καλώντας σε βοήθεια τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Κάτοικοι της Αίγινας και παραθεριστές, που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, έμειναν να κοιτάζουν το θέαμα βγάζοντας φωτογραφίες και videos. Η αρχική αγανάκτηση έδωσε τη θέση της στην οργή, καθώς όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες τα συνεργία του Δήμου καθυστέρησαν να έρθουν, αλλά ακόμη και όταν ήρθαν δεν υπήρχε συντονισμός. Χαρακτηριστικά ένας από τους επαγγελματίες που το κατάστημα του ήρθε σε άμεση επαφή με τα λύματα του βιολογικού, δήλωσε στο Aegina Portal ότι αναγκάστηκε να ρίξει χώμα οικοδομής στο πεζοδρόμιο ώστε να δημιουργήσει ένα μικρό ανάχωμα που θα εμπόδιζε τη ροή των λυμάτων.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού τα λύματα πέρασαν στον αγωγό ομβρίων υδάτων καταλήγοντας στη θάλασσα, μπροστά από το λιμάνι. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος σε ερώτηση για το τι προκάλεσε τη σημερινή εικόνα στην "αγορά" της Αίγινας μας απάντησε ότι ακόμη είναι άγνωστο και πως αύριο περιμένουν τον τεχνικό της εταιρίας. Αναφορικά με την καθυστέρηση που καταλογίζουν οι επαγγελματίες στα συνεργεία του Δήμου, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε το ότι το περιστατικό συνέβη Κυριακή, μια ημέρα που οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων και των άλλων υπηρεσιών έχουν ρεπό.

Αύριο Δευτέρα ο έλεγχος του τεχνικού θα δείξει τι ακριβώς συνέβη στο σύστημα του μικρού βιολογικού. Ωστόσο η σημερινή κακή εικόνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας, έχει κάνει πολλούς επαγγελματίες να θέσουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του συστήματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png