70 χρόνια προσφοράς συμπληρώνει φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας". Εκδήλωση για το "Αριστείο Γεωργίου Σωκράτη Αλυφαντή".


Τα 70 χρόνια προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού, συμπληρώνει φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας". Ο σύλλογος πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ την εκδήλωση "Αριστείο Γεωργίου Σωκράτη Αλυφαντή" . Το αριστείο απονεμήθηκε στους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων Αίγινας που αποφοίτησαν την σχολική περίοδο 2017-2018. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου κυρίου Βασίλη Μουσουλέα, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις τους συλλόγου, ενώ αργότερα βραβεύθηκε για την προσφορά του στον σύλλογο ο κύριος Σώζοντας Βελιώτης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, η κυρία Άννα Χάνου, παρουσίασε το έργο και την εκπαιδευτική προσφορά του Γεωργίου Αλυφαντή, εξηγώντας το πόσο σημαντικό κεφάλαιο υπήρξε η παρουσία του στην Αίγινα και στην πορεία του Συλλόγου.

Ακολούθως βραβεύθηκαν οι μαθητές του 1ου Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας Ανδρεάδη Ελένη του Αθανασίου και Γαρυφάλλου Αγγελική του Νικολάου, η μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αίγινας Μαρίνη Γεωργία - Θεοδοσία του Παναγιώτη και από το Γυμνάσιο Μεσαγρού η Μεραμβελιωτάκη Παναγιώτα του Γεωργίου. Τις βραβεύσεις έκαναν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρώην δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης. Εκτός από την πλακέτα οι μαθητές έλαβαν ως δώρο από ένα βιβλίο και από ένα κόσμημα της Μίκας Βογιατζή, όπως και ο τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλαντα και τραγούδια από την χορωδία του συλλόγου, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Βάνας Χαλκίδη.