Σε σημείο υψηλής επικινδυνότητας έχει μετατραπεί το σταυροδρόμι στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.


Την Παρασκευή μία κάτοικος της Αίγινας επικοινώνησε με το Aegina Portal, θέλοντας να καταγγείλει την μεγάλη αναστάτωση και τα προβλήματα ασφάλειας, που δημιουργούν νεαροί σε ηλικία οδηγοί μηχανών, στην οδό Καποδιστρίου, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο τους. Έκανε λόγο για "αυτοσχέδιους αγώνες με μηχανάκια", που θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές και τους πεζούς που περνούν από το εκείνο το σημείο. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το ύψος της Καποδιστρίου (στην περιοχή δηλαδή του Γυμνασίου Αίγινας και του ΕΠΑΛ) αλλά και στο σταυροδρόμι που υπάρχει μπροστά από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο μεγάλος όγκος των οχημάτων κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών, που συμπίπτει με τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας στην περιοχή, δημιουργεί ανασφαλείς συνθήκες για τους πεζούς. Μάλιστα, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης, είχε μεταφέρει στο Σώμα την αγωνία των αυτοκινητιστών ταξί του νησιού, για δύο σημεία τα οποία χαρακτηρίζονται ως πολύ υψηλού κινδύνου. Το πρώτο είναι το σταυροδρόμι στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές και το δεύτερο στο Λεούσειο Ίδρυμα. Η πρόταση του κυρίου Λεούση ήταν να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες, κάτι που βέβαια είναι μακριά (όπως είπε και ο ίδιος) από την αισθητική του νησιού, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι κίνδυνοι λόγω των πολλών οχημάτων υπαρκτοί.

Στο παρελθόν είχε ζητηθεί κυκλοφοριακή παρέμβαση στην Καποδιστρίου μπροστά από το κτίριο του ΕΠΑΛ, μετά από πρόταση που είχε διατυπωθεί από τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Σωκράτη Δούκα. Η πρόταση είχε συζητηθεί και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου παλαιότερα, χωρίς όμως να υπάρξουν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα παραμένει ανοιχτό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png