Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι συμμετοχές στον 8ο Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας.


Εντυπωσιακές ήταν χθες οι εικόνες του 8ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας, που πραγματοποιήθηκε με σημείο έναρξης και τερματισμού την παραλία της Αίγινας. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των δρομέων που έφτασαν συνολικά τους 2.000. Πιο συγκεκριμένα, από αυτούς, 1.400 ήταν οι δρομείς που χρονομετρήθηκαν, και, περίπου 600 οι μικροί σε ηλικία δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες που προηγήθηκαν, με τους οποίους ξεκίνησε η διοργάνωση. Εκτός από την μεγάλη συμμετοχή, ένα δεύτερο σημείο της διοργάνωσης το οποίο συζητήθηκε ιδιαίτερα, ήταν η διαδρομή, που πραγματικά την απόλαυσαν οι δρομείς που συμμετείχαν.

Ο 8ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστρια, αξιοποίησε στο έπακρο την πολύχρονη εμπειρία όλων των προηγούμενων διοργανώσεων, την συνεργασία φορέων και εθελοντών, την ακούραστη προσφορά του Βασίλη Ζαμπέλη σε όλα τα οργανωτικά επίπεδα, την κινητοποίηση όλων όσων μπορούσαν να συνδράμουν και βέβαια των χορηγών και των υποστηρικτών του αγώνα. Στην άρτια οργάνωση της προηγούμενης χρονιάς ήρθε να προστεθεί η αυξημένη ιατρική ασφάλεια του αγώνα, που έκανε τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας να ξεχωρίζει και σε αυτόν τον τομέα.

Συντονιστής της ιατρικής ομάδας ήταν κύριος Σωκράτης Δούκας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή του καρδιολόγου ιατρού κυρίου Χρυσόστομου Μαυροθαλασσίτη. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχαν οι φυσικοθεραπευτές Στεφανίδης Θανάσης, Στενάκης Παναγιώτης και Οικονόμου Στέλιος, ενώ για πρώτη φορά στον αγώνα συμμετείχαν 6 μέλη από την ομάδα διασωστών ΕΛΔΟΚ. Επίσης, με την πρωτοβουλία του κύριου Σωκράτη Δούκα, στον αγώνα συμμετείχαν τρεις μοτοσικλετιστές ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, ενώ και φέτος πολύτιμη ήταν η συμμετοχή της ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, η οποία έχει πολυετή εμπειρία σε αγώνες δρόμου.

Σε πολλές περιπτώσεις στην παραλία της Αίγινας επικρατούσε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο! Ο αγώνας ήταν μια μεγάλη γιορτή, με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν μια μοναδική εικόνα στην παραλία και αργότερα στους δρόμους της Αίγινας που είχαν οριστεί για τη διαδρομή. Στη επιτυχία του αγώνα συνέβαλε και ο ηλιόλουστος καιρός που επικρατούσε στην Αίγινα χθες. Ανάμεσα στους αγώνες υπήρξε και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Καποδίστριας".

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ.

Έγιναν οι ακόλουθοι αγώνες: 200 μέτρα για παιδιά νηπιακής ηλικίας, 600 μέτρων για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης Δημοτικού, 1.000 μέτρων για μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού,
Αγώνας Δρόμου 5.000 μέτρων για δρομείς και περιπατητές, πρωτάθλημα Γυμνασίων 5.000 μέτρων και αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων για δρομείς.

Ο αγώνας δρόμου των 5.000 μέτρων ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Κυριάκου Γκαρή, πρωτεργάτη του αγώνα, ιδρυτικού μέλους και προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας.

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png