Την Αίγινα επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Συμμετείχε σε εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας σχολικής βιβλιοθήκης στην Πέρδικα.


Μία λυόμενη αίθουσα βιβλιοθήκης μήκους 90 μέτρων, πλήρως εξοπλισμένη απέκτησε πρόσφατα το τριθέσιο δημοτικό σχολείο της Πέρδικας. Η λειτουργία της βιβλιοθήκης που εντάχθηκε στο σχολικό δίκτυο βιβλιοθηκών, το οποίο αποτελείται από 912 βιβλιοθήκες σε όλη την χώρα, με τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται, αποτέλεσε ένα όνειρο δεκαετιών για την διευθύντρια του σχολείου κυρία Σωζία Αποσπόρη. Σήμερα είδε τους κόπους των προσπαθειών της να έχουν ανταμειφθεί και μάλιστα αυτή η βιβλιοθήκη να ξεκινά την λειτουργίας της με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Στο γραφικό χωριό της Πέρδικας η απόκτηση ενός τέτοιου σημείου αναφοράς για την εκπαίδευση, αλλά και τα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής, αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός που τόνωσε την τοπική κοινωνία, καθώς οι σχολικές μονάδες της περιφέρειας του νησιού χρόνο με το χρόνο φυλλορροούν.

Η βιβλιοθήκη ήρθε ως το αποτέλεσμα ενός αιτήματος που είχε υποβάλει η διευθύντρια του σχολείου στον κύριο Γαβρόγλου, όταν ο υπουργός είχε βρεθεί και πάλι στον ίδιο σχολείο στην τελετή έναρξης της νέας χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2017. Όπως ήταν φυσικό η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο της Πέρδικας ήταν εγκάρδια, με τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους να νιώθουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο μετά.

"Κύριε υπουργέ σας ευχαριστούμε που τηρήσατε το λόγο σας και επιτεύχθηκε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα", είπε η διευθύντρια το σχολείου κυρία Σωζία Αποσπόρη, που βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία μικρή αναδρομή σε όλες τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν προκειμένου να λειτουργήσει μία βιβλιοθήκη στην Πέρδικα, "ένας χώρος εκπαίδευσης και πολιτισμού", όπως τον χαρακτήρισε, "μια επένδυση για το μέλλον, που θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδο του γραφικού χωριού".

Στην σύντομη ομιλία του ο κύριος Γαβρόγλου εξήρε τις προσπάθειες της διευθύντρια τους σχολείου και ζήτησε από τους κατοίκους να "ζωντανέψουν" με την παρουσία τους αυτή την βιβλιοθήκη. "Τα σχολεία μας πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία, αυτό είναι το πιο σοβαρό. Κι όταν λέμε σχολεία δεν εννοούμε μόνο τις τάξεις", είπε ο κύριος Γαβρόγλου τονίζοντας ότι: "Η κοινωνία πρέπει να εμπλακεί με το σχολείο, με τους χώρους του σχολείου, με τη ζωντάνια του σχολείου".

Ο κύριος Γαβρόγλου, δέχθηκε ως δώρο των μαθητών, ένα ντοσιέ με ζωγραφιές της βιβλιοθήκης.

Την εκδήλωση, χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, παρακολούθησαν μέλη της διοίκησης του δήμου, της δημοτικής αρχής και της Τοπικής Κοινότητας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και οι κάτοικοι της Πέρδικας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png