Μεγάλος κίνδυνος στην Σουβάλα από ετοιμόρροπο βράχο. Εκφράζονται φόβοι ότι εάν πέσει θα καταπλακώσει κατάστημα.


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται κατάστημα στην περιοχή του λιμένα της Σουβάλας, λόγω ενός ετοιμόρροπου βράχου μεγάλων διαστάσεων, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου όπου στεγάζεται η επιχείρηση. Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, που βρίσκεται στο σημείο με τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη, έναν εκπρόσωπο του ΙΓΜΕ και έναν εκπρόσωπο Πολιτικής Προστασίας. Η εκτίμηση του κυρίου Μαρμαρινού είναι ότι ο βράχος ζυγίζει γύρω στους 40-50 τόνους. Ο κίνδυνος να αποκολληθεί και να κατολισθήσει στην πλάκα του καταστήματος, καταπλακώνοντάς την είναι υπαρκτός. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει λάβει κάποια μέτρα, για την αντιστήριξη του βράχου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις και ο κίνδυνος της κατολίσθησης είναι υπαρκτός. Επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μία άμεση απομάκρυνσή του, αφού πρώτα τεμαχιστεί. Για το πρόβλημα υπήρξε άμεση επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες ήδη από χθες και με ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η απόφαση των ειδικών με τη συμμετοχή κάποιου μηχανικού της Περιφέρειας.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κύριος Μαρμαρινός η επιχείρηση πρέπει να γίνει σύντομα, καθώς ο βράχος μπορεί να κατολισθήσει ανά πάσα στιγμή ή μετά από μία νέα βροχόπτωση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png