Αποφασίστηκε η μονοδρόμηση των οδών Ευαγγελιστρίας και Γιάγκου Λυκούρη στη Κυψέλη για την ασφαλή διέλευση των μαθητών.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα από τα θέματα αφορούσε στην έγκριση της μονοδρόμησης για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολικά συγκροτήματα της Κυψέλης. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, καθώς επανέρχεται κάθε χρόνο με τα ίδια χαρακτηριστικά, που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των συνοδών τους και βέβαια κακές συνθήκες στην καθημερινότητα της περιοχής.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την μονοδρόμηση των οδών Ευαγγελιστρίας και Γιάγκου Λυκούρη τις ώρες από 08:00 έως 08:30 π.μ. και τις ώρες από 13:00΄ έως 13:30΄ προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών των σχολείων, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Κυψέλης. Η εφαρμογή του μέτρου θα στηριχθεί στην συνδρομή των σχολικών τροχονόμων και των ανδρών του Αστυνομικού τμήματος Αίγινας. Το μέτρο θα ισχύει μόνο την περίοδο λειτουργίας των σχολείων.

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σχολεία του νησιού όπως ο Μεσαγρός, του γυμνασίου της Αίγινας με το κορυφαίο πρόβλημα της Καποδιστρίου και στο ΓΕΛ.

Η μονοδρόμηση στην Κυψέλη είναι κανονιστική πράξη, ήταν ομόφωνη επί 18 μελών του Σώματος που ψήφισαν, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Δ.Κ. Κυψέλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png