Ο πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Αργύρης Φραγκούλης ανέλαβε καθήκοντα Λιμενάρχη Αίγινας. Είχε βραβευθεί για το ήθος και την γενναιότητά του από τον δήμο Αίγινας.


Τα καθήκοντά του ως Λιμενάρχης Αίγινας ανέλαβε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ο πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Αργύρης Φραγκούλης. Ο πλωτάρχης του Λ.Σ. Αργύρης Φραγκούλης τον Μάρτιο 2017 είχε τιμηθεί από τον Δήμο Αίγινας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: "για την αποφασιστικότητα, το ήθος και την γενναιότητα που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ιδιαίτερα στη διάσωση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών κατά την διετία 2015-2016". Την τιμητική πλακέτα είχε παραδώσει στο Ηρώο Πεσόντων κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



Ο πλωτάρχης Αργύρης Φραγκούλης είχε διακριθεί για τον καθημερινό αγώνα που έδινε με αυταπάρνηση, ως κυβερνήτης πλωτού ανοιχτής θαλάσσης στο λιμεναρχείο της Μυτιλήνης, σώζοντας καθημερινά δεκάδες ανθρώπους (πρόσφυγες και μετανάστες) μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, που κινδύνευαν από βέβαιο θάνατο.

Οι μαρτυρίες του μέσα από τα ρεπορτάζ των Μέσων Ενημέρωσης, ανέδειξαν την προσφορά του Λιμενικού Σώματος στην διάσωση των προσφύγων και μαζί τις σύνθετες πτυχές όχι μόνο των επιχειρήσεων που συμμετείχε, αλλά και του ανθρώπινου - προσωπικού πόνου που βίωναν οι κυβερνήτες και το πλήρωμα των σκαφών: "Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος μετά από αυτά που βλέπεις", επισήμαινε τότε ο υποπλοίαρχος Α. Φραγκούλης, και συμπλήρωνε ότι: "Όταν μαζεύεις πτώματα από μετανάστες που ήταν άτυχοι, και πνίγηκαν, από παιδάκια που έχουν πνιγεί, τα μαζεύεις και είναι κοκαλωμένα, δεν μπορείς να συνέλθεις, δεν γίνεται να συνέλθεις", είχε δηλώσει μερικά χρόνια πριν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία και μόνο επιχείρηση το λιμενικό της Μυτιλήνης εκείνη την περίοδο είχε διασώσει 413 ανθρώπους.Το ΠΑΘ 80 - Άγιος Ευστράτιος, κυβερνήτης του οποίου ήταν τότε ο Αργύρης Φραγκούλης είχε μεταφέρει εκατοντάδες σώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο λιμάνι της πόλης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png