Ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την δημιουργία χώρων στάθμευσης για ΑΜΕΑ στην Αγία Μαρίνα.


Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αίγινας, που πραγματοποιήθηκε στις 1 Μαρτίου και ήταν η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου, συζητήθηκε το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Το θέμα αφορούσε σε απόφαση που είχε λάβει η Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού (πρόκειται για αρκετά παλιά, ήταν η απόφαση 2/2018) μετά από αίτημα του κ. Χρήστου Κλώνου για την δημιουργία χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ στην τουριστική περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν ομόφωνη. Η απόφαση θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας. Να υπενθυμίσουμε ότι για αυτό το ζήτημα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είχε μιλήσει ο κύριος Χρήστος Κλώνος τον Ιούλιο του 2018. Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, έκανε μία καινούργια αίτηση για θέσεις parking ΑΜΕΑ σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Αίγινας. Η αίτηση κατατέθηκε στον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό. Εκείνος προώθησε το θέμα στις δημοτικές κοινότητες και ο κύριος Κλώνος έλαβε γραπτώς θετική απάντηση από τον κύριο Μανώλη Λεούση από τον Μεσαγρό για δύο θέσεις στην Αγία Μαρίνα και τον κύριο Δημήτρη Καραγιάννη στην Αίγινα στο κτίριο του Βογιατζή στην παραλία. Συμπλήρωσε επίσης, ότι αν και δεν έχει λάβει το έγγραφο, θετικές ήταν οι αποφάσεις και από τις υπόλοιπες κοινότητες.

Αναφορικά με την Αγία Μαρίνα, να υπενθυμίσουμε ότι στις 14/4/2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, είχε εγκρίνει ομόφωνα την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική, κας Θανοπούλου Κατερίνας για προμήθεια και τοποθέτηση 17 διατάξεων αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες της Αττικής, καθώς και την αναβάθμιση και συντήρηση των ήδη υπαρχουσών 18 διατάξεων. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η παραλία Αγ. Μαρίνας της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού.

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2019 το Aegina Portal προκάλεσε με δημοσίευμά του σχετικά, με το πρόγραμμα "Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών", σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος καθώς το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png