Διαμαρτυρία στο γραφείο του δημάρχου για τα προβλήματα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας. Ανάστατοι οι γονείς.


Κρατώντας πλακάτ και λέγοντας συνθήματα, γονείς, μέλη του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Αίγινας συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο και μπήκαν στο γραφείο του δημάρχου για να διαμαρτυρηθούν για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου και πιο συγκεκριμένα αυτά του αύλειου χώρου. Στην κοινή επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Αίγινας, αναφέρονται προβλήματα τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για τα νήπια, ενώ όπως λένε οι γονείς στην ίδια επιστολή ο δήμος έχει ενημερωθεί τόσο με έγγραφα, όσο και με συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Μούρτζη το 2017. Μαζί με τους γονείς στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και τα παιδιά που κρατούσαν πλακάτ. Όπως έγινε γνωστό, δυστυχώς, υπήρχαν περιστατικά τραυματισμού και για αυτό η αποκατάσταση του προβλήματος κρίνεται άμεση και επιβεβλημένη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αυλή του σχολείου, όπου υπάρχουν τμήματα μπετόν τα οποία προεξέχουν και όπως τονίζουν οι γονείς είναι επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Το πρόβλημα έχει καταγραφεί και από την αυτοψία των υπαλλήλων της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20-9-2017. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί έγγραφα και έχουν γίνει συναντήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων με τους υπευθύνους δεν έχει βρεθεί κάποια λύση με τα νήπια να κινδυνεύουν. Οι γονείς ανησυχούν και παρά τις διαβεβαιώσεις δηλώνουν ότι θα επιμείνουν μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.
 
Παρόντες κατά την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δημάρχου ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, η κυρία Αγγέλα Ταλέβη από την τεχνική υπηρεσία και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κυρία Ξανθή Σκαλτσιώτη. Εκτός από τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Ο κύριος Χρήστος Ρέππας παρουσίασε το πρόβλημα στον κ. δήμαρχο και του έδωσε σχετικό υπόμνημα.
 
Ακολούθησε συζήτηση σε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο ο οποίος είπε ότι η αποκατάσταση των προβλημάτων είναι χρονοβόρος λόγω των διαδικασιών που απαιτούνται.
 
Οι γονείς, όπως ήταν φυσικό, δεν έκαναν βήμα πίσω και με γνώμονα την ασφάλεια τον παιδιών τους έλαβαν την διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Στο Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κύριος Γιάννης Διακογιάννης.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας

Κύριε Δήμαρχε,
Με κοινή επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία συνυπογράφεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Αίγινας και την οποία σας καταθέτουμε, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
Το 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια σοβαρά προβλήματα, για τα οποία έχετε ενημερωθεί εγγράφως, αλλά και προσωπικά σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου τον Δεκέμβριο του 2017. Το φλέγον όμως πρόβλημα είναι και παραμένει η επικινδυνότητα του αύλειου χώρου του σχολείου, λόγω των προεξεχόντων τμημάτων μπετού σε διάφορα σημεία, η οποία επιβεβαιώνεται από αυτοψία των υπαλλήλων της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20-9-2017, όπου καλούσε τον Δήμο Αίγινας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Επειδή η υπομονή μας στέρεψε, επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνει σοβαρό ατύχημα και μετά να ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει, επειδή τα παιδιά μας παίζουν στην εν λόγω αυλή και κινδυνεύουν καθημερινά, επειδή το θέμα είναι ζήτημα ασφάλειας της παραμονής των παιδιών στο σχολείο,

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων για την επίλυση του προβλήματος, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία ορίζει τον εκάστοτε Δήμο υπεύθυνο για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ασφαλή παραμονή των παιδιών στο Νηπιαγωγείο, χωρίς τον φόβο και την αγωνία του τι θα προκύψει καθημερινά και το τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως εκπαιδευτικοί, αλλά και ως γονείς.

Ο αγώνας μας ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ μέχρι να εισακουστούμε όσο μακριά κι αν πρέπει να φτάσουμε, εάν εσείς για ακόμα μια φορά μας αγνοήσετε!


Το Διδακτικό Προσωπικό      Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png