Ο βετεράνος οδηγός αγώνων Ιαβέρης στο ΕΠΑΛ Αίγινας.


Ο κύριος Τάσος Μαρκουίζος βετεράνος οδηγός αγώνων γνωστός σε όλους ως Ιαβέρης βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί στο ΕΠΑΛ Αίγινας, σε εκδήλωση που είχε ως θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά. Τον κύριο Ιαβέρη υποδέχθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και φυσικά οι μαθητές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κύριος Ιαβέρης δεν θέλησε να "χαϊδέψει τα αυτιά" κανενός, παρουσιάζοντας και καυτηριάζοντας την οδική συμπεριφορά στην Ελλάδα και την ανύπαρκτη οδική παιδεία.

Ο κύριος Ιαβέρης μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κύριος Ιαβέρης παρουσίασε δύο videos που προβλημάτισαν τόσο τους ενήλικες, όσο και τους ανήλικους ακροατές του, ενώ έκανε αναφορά στα τραγικά λάθη που συνήθως κάνουν οι ελληνικές οικογένειες παραχωρώντας στου νεαρούς οδηγούς το παλιό ανασφαλές αυτοκίνητο "για να μάθει το παιδί να τρακάρει" όπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε επανειλημμένα για το "λάδωμα" στα ΚΤΕΟ που μόνο σκοπό έχει όπως είπε να επιτρέψει σε μία οικογένεια να κυκλοφορεί με ένα "φέρετρο". Παρουσίασε τις λανθασμένες συνήθειες των Ελλήνων οδηγών που στοιχίζουν ζωές και έκανε επανειλημμένες αναφορές στη διεθνή πραγματικότητα. συγκρίνοντάς την με την Ελληνική και την ανύπαρκτη στρατηγική σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.


Οι μαθητές όπως ήταν λογικό ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για ζητήματα που σχετίζονται με τις μηχανές και την ασφάλεια τους, ενώ ενδιαφέρον για όλους είχαν τα στοιχεία που παρουσίασε ο κύριος Ιαβέρης για τη χρήση του κράνους. "Αν αγοράζετε ένα κράνος που κάνει 10 ευρώ, τότε σημαίνει ότι τόσο εκτιμάτε την αξία του κεφαλιού σας". Ενώ χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον κορυφαίο οδηγό MotoGP Valentino Rossi, δημιούργησε μια σειρά από συνθήκες, που θα τον μετέτρεπαν σε έναν πολύ αργό οδηγό χωρίς τη χρήση του κράνους του. Τα παραδείγματα δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι η χρήση του κράνους πρέπει να είναι συνεχής και ότι το κράνος διακρίνει το γρήγορο και καλό αναβάτη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ για αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε να επαναλαμβάνονται τέτοιες εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες και φυσικά με μεγαλύτερη συχνότητα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png