Δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου κ. Παναγιώτη Κουκούλη για τον αγωγό, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Λεοντίου.


Την Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες τού δημοτικού του συνδυασμού, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία της υλοποίησης του έργου από τον εργοταξιάρχη κύριο Αλέξανδρο Πετρόπουλο. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ακολούθησε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τοπικού Τύπου σε καφέ της Σουβάλας.

Ο κύριος Κουκούλης εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο νέων, που λίγες ημέρες πριν έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο στον Μαραθώνα. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, χαρακτήρισε την ενημέρωση που είχε στο εργοτάξιο "εξαιρετικά ενδιαφέρουσα". Βάσει της ενημέρωσης προσδιόρισε την πόντιση του αγωγού στα μέσα του καλοκαιριού, όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται. Στο ίδιο σημείο των δηλώσεών του είπε ότι :"Η κατασκευή του αγωγού βρίσκεται σε καλά χέρια. Η εταιρία Κωνσταντινίδης είναι από τις πολύ καλές του χώρου και είμαστε βέβαιοι ότι η κατασκευή του είναι πάρα πολύ καλή". Επίσης, σημείωσε ότι λίγες ημέρες πριν είχε ραντεβού με τον κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη στα γραφεία της εταιρίας προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία του έργου.

Στη συνέχεια ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης έκανε μία ιστορική αναδρομή στις πρωτοβουλίες των διοικήσεων του δήμου Αίγινας ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ακολούθησαν κάποιες επιμέρους τοποθετήσεις για τεχνικά θέματα της υλοποίησης του έργου και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έλλειψης Τεχνικού Συμβούλου, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του απαραίτητη για την τεχνική αρτιότητα του έργου: "Αυτόν τον Τεχνικό Σύμβουλο δεν τον έχουμε ακόμη, κατά παράβαση της προγραμματικής συμφωνίας" τόνισε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση.

Ακολούθησε μία σειρά από ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος και παρατηρήσεις για την "επόμενη ημέρα", κατά την περίοδο δηλαδή της λειτουργίας του αγωγού. Μερικά από αυτά ήταν: ποιος θα αναλάβει την λειτουργία του έργου, αν έχει γίνει σκέψη να ασφαλιστεί το έργο σε περίπτωση ειδικών ατυχημάτων που μπορεί να υπάρξουν, όπως για παράδειγμα μίας άγκυρας. Εξέφρασε την ανησυχία του για την διασφάλιση της ασφάλειας του έργου και πρότεινε την απαγόρευση του ψαρέματος σε μία απόσταση 500 μέτρων δεξιά και αριστερά του αγωγού. Αναφέρθηκε στην έλλειψη σχεδιασμού για εναλλακτική τροφοδοσία σε περίπτωση προβλήματος του αγωγού. Τέλος, είπε ότι η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καινούργιες ανάγκες που προκύπτουν και παρουσίασε ως παράδειγμα την μη λειτουργία των "χερσαίων έργων". "Η Υπηρεσία Ύδρευσης δεν επαρκεί για αυτό το μεγάλο έργο της ύδρευσης", είπε, συμπληρώνοντας ότι ίσως η καλύτερη λύση είναι η παραχώρηση του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ.

Ολοκληρώνοντας είπε ότι: "Κανείς ούτε θέλει και ασφαλώς δεν μπορεί να σταματήσει το έργο", χαρακτηρίζοντας ως "ανοησίες" το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png