Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια αντιρρυπαντική άσκηση στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.


Μία διαδικασία προσομοίωσης που στόχο έχει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, σε όσους αποτελούν μέρος του μηχανισμού για την αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου περιστατικού ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Λιμένα της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με φροντίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Αίγινας. Είχε προηγηθεί θεωρητικό σεμινάριο στο οποίο επιμορφώθηκαν όσοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης, εκτός από τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τους Λιμενικούς, πολίτες κάτοικοι του νησιού.

Όπως έχει γίνει αναφορά και στο παρελθόν, σε παρόμοιο ρεπορτάζ, το Λιμενικό Ταμείο διαθέτει στον εξοπλισμό του φράγμα συνολικού μήκους 330 μέτρων. Το μήκος του φράγματος που απαιτείται, προέρχεται από το μέγιστο μήκος του πλοίου, που έχει δηλωθεί ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το λιμάνι, στην προκειμένη περίπτωση ενός πλοίου έως εκατό μέτρων.

Το φράγμα αποτελείται από τμήματα των 15 μέτρων, το κάθε τμήμα έχει βάρος 85 κιλά, λαβές μεταφοράς κτλ. Το βύθισμα του είναι στα 2/3 της ίσαλου γραμμής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η ρύπανση (για παράδειγμα λιπαντικών, τόσο στην επιφάνεια, όσο και κάτω από αυτή). Για την ολοκλήρωση της άσκησης χρησιμοποιήθηκε πλωτό μέσο, ενώ από τον υπεύθυνο της αντιρρυπαντικής εταιρίας έγιναν όλες εκείνες οι επισημάνσεις, που θα φέρουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε ένα πραγματικό περιστατικό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, καθώς και ο Λιμενάρχης κύριος Αργύρης Φραγκούλης συμμετείχαν και οι ίδιοι στην άσκηση μεταφέροντας τον ειδικό εξοπλισμό, όπως άλλωστε και όλοι οι αξιωματικοί και οι πολίτες που συμμετείχαν στην προσομοίωση ενός περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png