Ελεύθερη σήμερα η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Ευκαιρία για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας.


Ελεύθερη θα είναι σήμερα και στην Αίγινα η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών. Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites). Ευκαιρία λοιπόν για μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, το πρώτο μουσείο της Ελλάδας. Το αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας ιδρύθηκε το 1829 στεγάζοντας τις αρχαιότητες που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων στιγμών του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Στεγάστηκε αρχικά στο Κυβερνείο και αργότερα στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, ενώ από το 1926 έως το 1980 στο Εϋνάρδειο. Μετά το 1980 μεταφέρθηκε στο κτίριο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα, στην περιοχή του λόφου της Κολόνας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο  Aegina Portal.



Και βέβαια το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρας Μνημείων. Η είσοδος είναι δωρεάν. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτά μέχρι τις 17:15.

Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png