Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε ιστιοφόρο σκάφος στο λιμάνι της Αίγινας.


Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας, καθώς υπήρξε κλήση για φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος, που έπλεε σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στην πλευρά του ακρωτηρίου Κολόνα. Αντίστοιχη ήταν και η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου, όργανα του οποίου έσπευσαν στην περιοχή του συμβάντος με περιπολικό σκάφος του Σώματος. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε επίσης και το ΕΓ/ΟΓ Αχαιός το οποίο απέπλεε εκείνη την ώρα από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Αγκιστρίου και λόγω του συμβάντος άλλαξε κατεύθυνση.

Στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν επίσης και άλλα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ οι άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, βρίσκονταν σε επαγρύπνηση στην παραλία της Κολόνας, ώστε να επιχειρήσουν όταν το ιστιοφόρο σκάφος έφτανε στο λιμάνι της Αίγινας.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, από το ιδιωτικό σκάφος ''Ποσειδών", συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Το σκάφος ανέμεναν στο λιμάνι της Αίγινας δύο πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και όργανα του Λιμενικού Σώματος. Συνολικά στο σκάφος επέβαιναν οχτώ άτομα, όπως έγινε γνωστό αλλοδαποί. Τα οχτώ άτομα επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό σκάφος ''Νεοκλής.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, οι οχτώ επιβάτες του ιστιοφόρου αποβιβάστηκαν καλά στην υγεία τους στην περιοχή της Παλαιάς Προβλήτας. Οι τέσσερις από τους οχτώ επιβαίνοντες ήταν ανήλικοι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Το βρέφος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Όταν το "Βενκέρα" πλαγιοδέτησε στην προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας, οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, επιχείρησαν με ειδικό εξοπλισμό σβήνοντας την φωτιά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Αίγινας, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''Βενκέρα'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας διενεργείται προανάκριση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png