Ο κ. Νίκος Οικονόμου ορίστηκε αντιδήμαρχος στην Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος.


Μόλις πριν από λίγο δημοσιεύθηκε νέα απόφαση του δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη, με την οποία ορίζεται ως αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Οικονόμου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Νίκος Οικονόμου τον Οκτώβριο του 2017 είχε διαγραφεί από την παράταξη της οποίας επικεφαλής είναι ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Τότε ο κύριος Οικονόμου με την απομάκρυνσή του από τον συνδυασμό απώλεσε την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των άλλων οργάνων στα οποία συμμετείχε όπως και της ΚΕΔΑ. Ο κύριος Οικονόμου δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από αντίστοιχη θέση σε προηγούμενες διοικήσεις.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα: Ορίζουμε ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας τον κ. Οικονόμου Νικόλαο του Τρύφωνα μεταβιβάζοντας του τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Την εποπτεία λειτουργίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, εκτός της μέριμνας και διαχείρισης των κοιμητηρίων, καθώς και την συντήρηση/κατασκευή των τάφων και των λοιπών τεχνικών υποδομών και πρασίνου των κοιμητηρίων.
2. Την εποπτεία του Γραφείου Αδειοδοτήσεων Τουριστικών και εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός της μέριμνας για την προστασία του καταναλωτή με την λειτουργία μηχανισμών ενημέρωσής του και την εισήγηση για την σύσταση της επιτροπής φιλικού διακανονισμού για την εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών και την επιτήρηση των αρχείων των πορισμάτων της
οικείας επιτροπής καθώς και το μητρώο καταναλωτών κι εκτός της εισήγηση για την χορήγηση αδειών για την άσκηση εμπορικών των γενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίνονται στον Δήμο και τις ισχύουσες διατάξεις κι εκτός από την παρακολούθηση και τον έλεγχο της τήρησης των προϋποθέσεων υπό τις οποίες χορηγούνται οι ανωτέρω άδειες.
3. Την εποπτεία λειτουργίας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, της μέριμνας των αδέσποτων ζώων, της διαχείρισης βοσκοτόπων κι ότι αφορά την κτηνοτροφία.
4. Την υπογραφή εγγράφων ή πράξεων «με εντολή Δημάρχου» στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και κατόπιν ενημέρωσης του κ.Δημάρχου.
5. Την τέλεση Πολιτικών Γάμων.
6. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια σε θέματα αρμοδιότητάς του.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα κατά την ορθή επανάληψη της υπ.αριθμ. 46/2017 Απόφασης Δημάρχου και την αριθμ.333/2019 Απόφασης Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων.

Στο αιτιολογικό της απόφασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων η υπ.αριθμ.εμπ.πρωτ. 7/24-6-2019 Πρακτικό Συνεδρίασης επανένταξης του κ.Οικονόμου Νικόλαου στο συνδυασμό ΑΙΓΙΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ – ΑΙΓΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης και τα μέλη της παράταξής του αποφάσισαν ότι αίρονται οι λόγοι που δύο χρόνια πριν είχαν οδηγήσει τον κύριο Οικονόμου στην διαγραφή και τη απομάκρυνσή του από την παράταξη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png