Παραδοσιακά και αυθεντικά γιορτάστηκε στο Βαθύ, το έθιμο του Κλήδονα και των Ριζικών.


Παραδοσιακά και αυθεντικά γιορτάστηκε την Δευτέρα στο Βαθύ, το έθιμο του Κλήδονα, την αναβίωση του οποίου πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος. Η εκδήλωση της αναβίωσης είχε τίτλο "Κλήδονας όπως παλιά" και πραγματοποιήθηκε σε μία υπέροχη τοποθεσία, στο "αλώνι του Πετρίτι".

Όπως συνηθίζεται στην αναβίωση του τελετουργικού του εθίμου του Κλήδονα και των ριζικών οι πιπεράτοι στίχοι έδιναν και έπαιρναν, δημιουργώντας αυθόρμητες αντιδράσεις και μία χαρούμενη ατμόσφαιρα στην επιτυχημένη εκδήλωση. Στον Κλήδονα συμμετείχαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όλων των ηλικιών, όχι μόνο σαν απλοί θεατές, αλλά με τον παλμό και τη ζέση που επέβαλε η περίσταση. Χωρίς αμφιβολία η επιλογή να πραγματοποιηθεί σε αυτό το σημείο η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη και έδωσε μία ιδιαίτερη ομορφιά στην καλοκαιρινή βραδιά.

Η εκδήλωση που περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και μουσική, ολοκληρώθηκε με το πήδημα της φωτιάς, με τα παιδιά και τους μεγάλους να ρίχνουν σε αυτήν τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια και βέβαια όπως πάντα υπήρχαν τα παραδοσιακά κεράσματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο νέος δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κύριος Ηλίας Γρυπαίος, μέλη και φίλοι του συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png