Μεγάλη σε έκταση φωτιά στην περιοχή του Παρατηρητηρίου στην Κυψέλη. Αμοντάριστα πλάνα. [Κατασβέστηκε].


Μεγάλη σε έκταση φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι μετά τις 14:30 στην περιοχή του Παρατηρητηρίου στην Κυψέλη. Η ένταση των ανέμων που έπνεαν ισχυροί στην περιοχή, βοήθησαν την εστία να επεκταθεί προς τα χαμηλά της περιοχής με μεγάλη ταχύτητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για περιοχή με πολλά σπίτια με μεγάλες αυλές και χωράφια τριγύρω. Καθώς η φωτιά μετακινήθηκε, σταδιακά δημιούργησε αρκετά μέτωπα και σε αρκετές περιπτώσεις πέρασε δίπλα ή μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να προστατέψουν τα σπίτια τους με όποιο τρόπο μπορούσαν, ενώ τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας βρίσκονταν σε διάφορα σημεία προσπαθώντας να σβήσουν την φωτιά. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ότι δεν υπάρχουν δρόμοι που να βοηθούν στην μετακίνησή τους.

Οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος αντιμετωπίζοντας περιμετρικά την φωτιά, καθώς όπως ήδη αναφέρθηκε το μέτωπό επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Επίσης, λόγω της έλλειψης δρόμων η προσέγγιση ήταν δύσκολη, ενώ όπως μπορεί να δει κανείς στα αμοντάριστα πλάνα που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, τα αποκαΐδια των ξερών έχουν φτάσει μέχρι την άκρη των δρόμων και στις αυλές των σπιτιών. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που εντόπισε το ρεπορτάζ ήταν ότι δεν είχε γίνει αποψίλωση ούτε στους δρόμους ούτε στις αυλές των σπιτιών. Μάλιστα λόγω των ξερών, αλλά και των ισχυρών ανέμων, κάποια στιγμή δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι υπήρξε και ένα δεύτερο, αυτόνομο μέτωπο αρκετά μακαριά.

Στο σημείο του συμβάντος, που επαναλαμβάνουμε ότι ήταν εκτεταμένο ως προς την έκταση της περιοχής που κινήθηκε, έφτασαν οχήματα από το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Αίγινας, καθώς και μοτοσικλετιστές από το Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο κι αυτό χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς, είναι ότι υπήρχε δυσκολία στην προσέγγιση, καθώς εκτός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που είναι γνώστες η σηματοδότηση δεν είναι επαρκής.

16:01:11 Στο έφτασαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο το οποίο επιχειρεί ρίχνοντας νερό.

16:20:14 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι αυτή την στιγμή δεν έπιασε φωτιά κάποιο σπίτι και δεν υπάρχει τραυματισμός από τη φωτιά.

16:43:49 Υπό πλήρη έλεγχο.

17:17:16 Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, επιβεβαίωσε ότι δεν κάηκε κάποιο σπίτι και ότι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δημήτρη Μούρτζη.



Τέλος, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις (και την εκτιμηση του κ. Δ. Μούρτζη) καήκαν περισσότερα από 20 στρέμματα χαμηλής κυρίως βλάστησης με μεμονωμένα δέντρα όπως ελιές και πεύκα. Η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας έδωσε μάχη με τις φλόγες, επιχειρώντας αποτελεσματικά. Στο σημείο του συμβάντος εκτός από τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη, ήταν ο αντιδήμαρχος - υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, ενώ για λόγους ασφαλείας βρισκόταν εκεί και το ασθενοφόρο του νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος", μαζί με τους ιατρούς Σωκράτη Δούκα και Γρηγόρη Γαλάνη. Στο σημείο μετέβη Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν ακόμη και αστυνομικοί, βοηθώντας πολίτες, όταν η φωτιά βρίσκονταν κοντά στις αυλές τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png