Τεράστιοι όγκοι κλαδεμάτων, απορριμάτων και ογκωδών από τους Αγίους μέχρι την Καβουρόπετρα.


Ερωτηματικά για τις σημαντικές ευθύνες που έχει η διοίκηση του Δήμου της Αίγινας, προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζουν πολλά σημεία του παραλιακού δρόμου από την περιοχή των Αγίων μέχρι την Καβουρόπετρα. Σημεία αποκομιδής απορριμάτων που γειτνιάζουν άμεσα με δασικές περιοχές, βρίσκονται στο έλεος της "μαύρης σακούλας", στην ανεξέλεγκτη απόθεση κλαδεμάτων, ογκωδών και απορριμάτων. Σε αρκετά σημεία η κατάσταση είναι μικτή, καθώς οι κάδοι μοιάζουν να είναι άδειοι, σε άλλα όμως η εικόνες προκαλούν πραγματική αγανάκτηση για τους λόγους, που επέτρεψε η διοίκηση του δήμου να παρουσιάζει η Αίγινα αυτήν την εικόνα στην κορύφωση της θερινής περιόδου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η κατάσταση αν και απέχει, τείνει να θυμίζει καλοκαίρι του 2014, όταν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Αίγινας αντίκριζαν παντού απαράδεκτες εικόνες. Τότε, η παρούσα διοίκηση που μόλις είχε αναλάβει, αρκετά από τα μέλη της οποίας θα συμμετάσχουν και στην νέα διοίκηση και άλλα θα αποτελούν, μέλη με ενισχυμένη παρουσία, στην νέα δημοτική αρχή, είχε καταφέρει μέσα σε ένα δεκαήμερο να ανατρέψει την κακή κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τα κλαδέματα και τα απορρίμματα στους δρόμους της Αίγινας και να καθαρίσει το νησί. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι ίδιοι, πολλά από τα μέλη της διοίκησης είναι επίσης τα ίδια. Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά, γιατί επέτρεψε να υφίσταται αυτή η κατάσταση.

Το καλοκαίρι του 2017 η Αίγινα αντιμετώπισε μία κατάσταση στην αποκομιδή των απορριμάτων, η οποία "ξέφυγε" τόσο πολύ, που απλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να "μαζευτεί" με τα παροπλισμένα τότε οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου. Το καλοκαίρι του 2018 η κατάσταση ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη. Ο δήμος της Αίγινας κατάφερε κατά τη διάρκεια του χειμώνα να ανασυνταχθεί και να "βγάλει" το καλοκαίρι χωρίς σοβαρά προβλήματα, τουλάχιστον εμφανή. Η εικόνα του φετινού καλοκαιριού είναι "βήματα πίσω" και μάλιστα πολλά, ειδικά όταν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για την καθαριότητα (το Aegina Portal κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φετινού προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο είχε ρωτήσει αν τα χρήματα επαρκούν για τις ανάγκες της καθαριότητας και η απάντηση είναι θετική).

Προφανώς, αυτό που θα δούμε το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού (αυτές είναι οι γνώριμες επιλογές από το παρελθόν) είναι ένα κομβόι από οχήματα άλλων δήμων να βοηθούν στην αποκομιδή, όπως το καλοκαίρι του 2017 - γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες ή κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα να "τρέχει" προς τα τέλη του καλοκαιριού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png