Αισθητή και στην Αίγινα η ισχυρή σεισμική δόνηση. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.


Ιδιαίτερα αισθητός ήταν στην Αίγινα ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή 23 χιλιομέτρων Β.Δ. της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός ήταν 5.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού ένιωσαν ότι ο σεισμός εκτός από ένταση είχε και μεγάλη διάρκεια.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Λίγο μετά την εκδήλωση του σεισμού, οι τηλεπικοινωνίες του νησιού αντιμετώπισαν πρόβλημα. Η επικοινωνία λιγότερο στο σταθερά και περισσότερο στα κινητά, ήταν ανέφικτη σε αρκετές περιπτώσεις. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε καθώς περνούσε η ώρα. Αναφορικά με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν αναφέρθηκε κάποια διακοπή.

Το Aegina Portal στις 14:35 επικοινώνησε με τον κύριο Γεώργιο Σουλιώτη, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο οποίος σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ή ζημιές. Σημείωσε ότι όλα τα περιπολικά και τα οχήματα του σταθμού είναι ανεπτυγμένα σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, και ότι από τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Μετά τις 15:16 υπήρξαν αναφορές από κατοίκους του νησιού ότι αποκαθίσταται σταδιακά ή γίνεται εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων. Επίσης αναφέρθηκαν μετασεισμοί, μεταξύ των οποίων κάποιοι έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί.

Τέλος, το Aegina Portal επικοινώνησε τόσο με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη, που επιβεβαίωσε την γενική εικόνα, ότι δηλαδή πέρα από την ανησυχία της σεισμικής δόνησης δεν προκλήθηκαν ζημιές και δεν υπήρξαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό. Ο κύριος Μαρμαρινός ενημέρωσε ότι επικοινώνησε και ο ίδιος με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο Αίγινας. Η εικόνα είναι ότι δεν υπήρχαν ζημιές ή κάποιος τραυματισμός. Ο κύριος Μαρμαρινός είπε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου θα παραμείνει σε ετοιμότητα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png