Μία σεμνή και βαθιά συγκινητική εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Γαλάνη.


Στον κήπο της οικίας της οικογένειας του κυρίου Άγη Κρητικού και της κυρίας Μαίρης Γαλάνη - Κρητικού, αδελφής του αείμνηστου Κώστα Γαλάνη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ εκδήλωση στην μνήμη του. Σεμνή και βαθιά συγκινητική, όπως αρμόζει σε ανθρώπους με ουσιαστική προσφορά.

Η εκδήλωση, ήταν μια συνάντηση φίλων και ανθρώπων που εκτιμούσαν τον Κώστα Γαλάνη και την προσφορά του στον τόπο του και στο κοινωνικό σύνολο. Μια συνάντηση με μεγάλη προσέλευση, από φίλους, συνεργάτες, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του νησιού.

Για κάποιο λόγο η επιλογή αυτού του χώρου "ταίριαξε" στο σκοπό της εκδήλωσης, απαλλάσσοντάς την από το θλιβερό μανδύα του μνημοσύνου και την αίσθηση του αυστηρού πρωτοκόλλου, που έχουν παρόμοιες εκδηλώσεις. Άλλωστε, τι ποιο ειλικρινές από το να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε έναν χώρο και να μιλάνε για έναν άνθρωπο που αγάπησαν, για έναν άνθρωπο που κέρδισε την εκτίμησή τους. Αυτό ήταν η χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η ανιψιά του Κώστα Γαλάνη Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια σε μερικές από τις σημαντικότερες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί στο νησί τα τελευταία χρόνια. Για τον Κώστα Γαλάνη μίλησε ο κύριος Διονύσης Καλαμάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι κυρίες Ελπίδα Θανοπούλου και Μαργαρίτα Πετροπούλου, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, ο νέος δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο γιος του Γρηγόρης Γαλάνης, ιατρός και η αδελφή του κυρία Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, δημοσιογράφος - συγγραφέας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μουσικά, με την υψίφωνο Μαρία Γουσέτη και την μεσόφωνο Έλενα Μαραγκού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png