"Πηγές της πρώτης αίσθησης: ζωγραφιές του Κυριάκου Κρόκου". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας.


Στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού, εγκανιάστηκε χθες το βράδυ έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, όπου παρουσιάζονται ζωγραφιές του αρχιτέκτονα Κυριάκου Κρόκου. Στην έκθεση  περιλαμβάνονται έργα από την δεκαετία του ΄50 μέχρι την αρχή της δεκαετίας του ’90. Κόκκινα σπίτια, ταμπάκικα στο Καρλόβασι, θάλασσες με καραβάκια, παραλίες με φυλάκια ή καμπίνες κυριαρχούν και επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς τρόπους στο έργο του.

Σχέδια με παστέλ, ακουαρέλες και ακρυλικά χρώματα αναπτύσσονται στον τοίχο πλάι στα αρχαία γλυπτά και τα αρχιτεκτονικά μέλη του Μουσείου. Παρατηρήσεις - σκέψεις από σημειώσεις και κείμενα - συνεντεύξεις του Κυριάκου Κρόκου, ακολουθούν τα έργα, προσπαθώντας να εξηγήσουν στον επισκέπτη την πηγή που τα προκάλεσε.

Επίσης προβλήθηκε βίντεο με τίτλο "Κυριάκος Κρόκος - αρχιτέκτων και ζωγράφος", το οποίο αποτελεί μια σύνθεση των διαθέσιμων εικόνων και ήχων για τη ζωή και τα έργα του Κυριάκου Κρόκου από τον σκηνοθέτη Γιάννη Τριτσιμπίδα.

Επιμέλεια και Σχεδιασμός έκθεσης: Λέτη Αρβανίτη-Κρόκου - Αρχιτέκτων, Νίκος Τσάμπιρας - Αρχιτέκτων, Ελένα Περδικάρη Αρχιτέκτων Εσωτ. Χώρων

Διάρκεια έκθεσης: 25 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Δευτέρα 10:00-17:30, Τρίτη κλειστά.