Έλεγχοι με ανιχνευτές μικροτσίπ και πρόστιμα 300 ευρώ για τους σκύλους που δεν είναι τσιπαρισμένοι.


Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμος Αίγινας αναφέρει ότι: "Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και Αγκιστρίου έχει εφοδιαστεί με ανιχνευτές μικροτσίπ και μπορεί πλέον να κάνει ελέγχους όπως προβλέπει ο νόμος (πρόστιμο 300ευρώ). Η Ελληνική νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς επιβάλλει την ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων. Με την ηλεκτρονική σήμανση τα σκυλιά παύουν να είναι ανώνυμα και έτσι αποτρέπεται το θλιβερό φαινόμενο της εγκατάλειψης από ασυνείδητους επισκέπτες αλλά και κατοίκους της Αίγινας. Επιπλέον της Αστυνομίας έχουν αποκτηθεί και διατεθεί ανιχνευτές για το Λιμενικό Σώμα Αίγινας και Αγκιστρίου. Οι πολίτες, που δεν έχουν τσιπάρει τα σκυλιά τους να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους για την διαδικασία της ηλεκτρονικής σήμανσης".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



To Aegina Portal επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, στο οποίο εκτός από τους δύο ανιχνευτές που βρίσκονται εκεί, έχει επίσης αναρτηθεί ειδοποίηση που αναφέρει ότι: "Προκειμένου να περιοριστεί το θλιβερό φαινόμενο της εγκατάλειψης κατοικίδιων στο νησί, στην Αίγινα εφαρμόζεται η εθνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων που προβλέπει την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση (μικροτσίπ) όλων των σκύλων. Η Αστυνομία και η Δασονομία έχουν εφοδιαστεί με ανιχνευτές μικροτσίπ και διεξάγουν ελέγχους τόσο στους σκύλους των κατοίκων της Αίγινας, όσο και στους σκύλους των επισκεπτών. Το πρόστιμο για κάθε μη ηλεκτρονικά σημασμένο σκύλο είναι 300 ευρώ. Η τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης (μικροτσίπ) πραγματοποιείται από κάθε πιστοποιημένο κτηνίατρο σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png