Ξεκίνησε η διήμερη συνάντηση εργασίας των εταίρων του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας, του "Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων".


Στο ξενοδοχείο "Δανάη" ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες της διήμερης συνάντησης εργασίας των εταίρων του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας LEADER/CLL, που κήρυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, Δήμαρχος Αίγινας, ο κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER/CLLD "Δικτύου Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής", η κ, Βάσω Μπόγρη-Θεοδωροπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων. Οι χαιρετισμοί για την έναρξη των εργασιών ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του κ. Γιώργου Αμανατίδη, βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ.

Πρόκειται για μία συνάντηση εργασίας των εταίρων του Σχεδίου "Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός" στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020. Οι 26 Ομάδες Τοπικής Δράσης από όλη σχεδόν την Ελλάδα με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα θα συνεργαστούν για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου, το οποίο αποτελεί συνέχεια του έργου που υλοποιήθηκε κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού μέσω της προβολής των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Κατά την ανάπτυξη των θεμάτων θα έγινε ειδική παρουσίαση του "Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων", που συστάθηκε κατά την προηγούμενη περίοδο με τη συμμετοχή Αναπτυξιακών Εταιρειών, Δήμων και λοιπών επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, και το οποίο θα αποτελέσει βασικό μοχλό υλοποίησης των δράσεων για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το το Δίκτυο Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png