Δηλώσεις Γιάννη Ζορμπά για τις φωτιές χθες το βράδυ στην Αίγινα. Μίλησε για κακόβουλες ενέργειες και διεμήνυσε την πρόθεσή του να τις "τσακίσει".


Την πρόθεση της διοίκησής του να μην ανεχθεί κακόβουλες ενέργειες, που σκοπό έχουν να βλάψουν την Αίγινα, διεμήνυσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στο Aegina Portal κατά την επίσκεψή του στην ημερίδα για το φιστίκι, στο Λεούσειο Ίδρυμα σήμερα το πρωί. Οι δηλώσεις αφορούσαν στις χθεσινοβραδινές φωτιές στην Αίγινα, που εκδηλώθηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές την ίδια ώρα.
Ο κύριος Ζορμπάς εξήρε την ανταπόκριση και την συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, αλλά και τον τρόπο που οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι βρέθηκαν στις φωτιές βοήθησαν στην κατάσβεσή τους: "Ήταν συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου" είπε και σημείωσε ότι αυτό δίνει μεγάλη ελπίδα διότι οι συμπολίτες μας συμμετέχουν ενεργά και αγαπούν το νησί.

Επίσης, τόνισε ότι ο τρόπος που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, δημιουργούν υποψήφιες ότι πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες με ενδεχόμενο δόλο: "Τέτοιες ενέργειες θα τις τσακίσουμε. Πραγματικά, δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει ή να βάλει σε κίνδυνο το νησί μας και τους συμπολίτες μας", δήλωσε.

Τέλος, σημείωσε ότι η μία εστία ήταν πολύ κοντά σε κατοικίες και ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως και ο δήμος. Στα δύο σημεία, που εκδηλώθηκαν φωτιές, βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχουν περιπολίες και παρατηρητήρια σε όλα επικίνδυνα τα σημεία του νησιού.

Αναφορικά με την κινητοποίηση του δήμου, είπε ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας βρίσκονταν στο ΣΜΑ και στο κτήριο του δημαρχείου σε πέντε λεπτά.